Gezond langer doorwerken

Ga het gesprek aan met uw werknemers over hun pensioenplannen. Zo vergroot u de kans dat ze op een plezierige en gezonde manier de eindstreep te halen. Daarbij spelen geldzaken natuurlijk een belangrijke rol. Denk aan pensioen, spaargeld, AOW, hypotheek, enzovoorts.

In gesprek met uw werknemers

Gezond en gemotiveerd doorwerken tot aan de pensioendatum? Werknemers krijgen een gerust gevoel over de toekomst als ze weten hoeveel pensioen ze krijgen en welke keuzes ze hebben. Is het financieel haalbaar om eerder te stoppen of minder te werken? Kijk samen eens in MijnABP. Of breng het gesprek op gang met onze keuzehulp.

Een pensioen van ABP biedt keuzes

Wilt uw werknemer het pensioen anders invullen? Kijk dan ook eens samen naar deze mogelijkheden:

Mooi praktijkvoorbeeld van pensioengesprekken

Mensen gaan later met pensioen. Ook bij de politie. In 2016 was het ziekteverzuim van politieagenten boven de 60 opgelopen tot ongeveer 15%. Na gesprekken met ABP was één van de oplossingen het verhogen van pensioenbewustzijn van de oudere politieagenten.

Eigen collega’s als pensioenambassadeurs
Politieagenten vertrouwen hun collega’s en durven makkelijk met elkaar het gesprek aan over hun persoonlijke situatie. Daarom hebben we ongeveer 70 pensioenambassadeurs opgeleid. Het verzuim onder oudere werknemers is nu, mede dankzij de inzet van pensioenambassadeurs, beter onder controle en bijna gehalveerd naar 7,5%. Een mooi resultaat.