Overzicht & Inzicht helpt u en uw werknemers

Met de tool Overzicht & Inzicht in MijnABP krijgt uw werknemer een duidelijk overzicht van zijn financiële toekomst. Dit kan u als werkgever helpen tijdens een adviesgesprek. Vragen zoals 'Welk effect heeft minder werken op mijn inkomen voor later' worden snel inzichtelijk met Overzicht & Inzicht.

Overzicht & Inzicht helpt uw werknemer een totaalbeeld te maken van de toekomstige inkomsten en uitgaven. Het helpt door in een overzicht weer te geven wat de keuzes van nu betekenen voor zijn financiële toekomst. Het helpt u, als werkgever, om met uw werknemer het gesprek aan te gaan over pensioen. In het kort:

 • Snel inzicht in de balans tussen inkomsten en uitgaven later.
 • De bij ons bekende inkomsten en een schatting van de uitgaven zijn al ingevuld.
 • Werknemers vullen eenvoudig het overzicht verder aan, ook met de gegevens van hun partner.

Toolkit voor werkgevers

ABP vindt het belangrijk dat onze deelnemers een goed gevoel hebben bij hun inkomen voor later. Dat ze grip hebben op hun financiële toekomst. Daarom vragen wij u, als werkgever, om uw medewerkers op de voordelen van Overzicht & Inzicht te wijzen.

We maken het u graag zo eenvoudig mogelijk. Daarom vindt u hieronder verschillende middelen die u kunt gebruiken om Overzicht & Inzicht onder de aandacht te brengen bij uw werknemers.

Beste collega,

Benieuwd welke keuzes invloed hebben op jouw financiële toekomst? Bekijk het in Overzicht & Inzicht in MijnABP. Een online module waarbij je eenvoudig een overzicht bekijkt van jouw inkomsten van later. De bekende gegevens zijn al voor je ingevuld. Ook heeft ABP een schatting gemaakt van de uitgaven. Je vult deze gegevens gemakkelijk aan door informatie van jezelf en jouw partner toe te voegen.

In het kort

 • Snel inzicht in de balans tussen jouw inkomsten en uitgaven.
 • In één overzicht welke keuzes je kunt maken en wat dit betekent voor later.
 • Je vult eenvoudig het overzicht verder aan, ook met de gegevens van je partner.

In Overzicht & Inzicht vind je ook bepaalde scenario’s zoals een sabbatical nemen of minder werken. Door hiermee aan de slag te gaan, zie je wat jouw keuzes betekenen voor jouw inkomen later.

Heb je na het doorlopen van Overzicht & Inzicht nog vragen of zijn er zaken die je wilt bespreken? Dan kan je altijd bij de HR-medewerker terecht.

Met vriendelijke groet,

Afbeeldingen voor bij uw e-mailbericht:

Hieronder kunt u kiezen uit twee afbeeldingen die u kunt toevoegen aan uw e-mailbericht:

Afbeelding 600x130px variant A

Afbeelding 600x130px variant B

Hieronder vindt u een bericht dat u op uw intranet kunt gebruiken:

Intranetbericht

Eerder stoppen met werken? Sabbatical? Kijk eerst in Overzicht & Inzicht in MijnABP!

Met Overzicht & Inzicht in MijnABP krijg je eenvoudig een totaalbeeld van jouw financiële situatie voor later. ABP heeft de gegevens die zij al van jou weten ingevuld, zoals de AOW-leeftijd. Overzicht & Inzicht biedt:

 • snel inzicht in de balans tussen jouw inkomsten en uitgaven
 • in één overzicht welke keuzes jij kunt maken en wat dit betekent voor later
 • een overzicht dat je eenvoudig aanvult met jouw gegevens. En die van je partner.

Log snel in op MijnABP om Overzicht & Inzicht te doorlopen. Heb je vragen, dan kun je bij de afdeling HR terecht.

Deze tips kunnen u helpen uw rol te pakken in het financieel bewustzijn van uw werknemers:

 • Organiseer een workshop 'Overzicht & Inzicht' voor uw HR-adviseurs.
 • Vraag het management en de teamleiders om tijdens een regulier werkoverleg aandacht te besteden aan Overzicht & Inzicht.
 • Organiseer een 'Overzicht & Inzicht'-lunch voor jonge werknemers. Want pensioen is ook nu al relevant voor jonge professionals.