Een werknemer stelt een vraag over de pensioenregeling. U wilt zelf in gesprek met uw werknemers over hun pensioen. Of u wilt uw eigen pensioenkennis verbeteren. Met onze handige tools heeft u snel een goed antwoord.

 

Weet u niet precies in welke situatie u welke tool kunt inzetten? We helpen u graag de juiste keuze te maken.

Tools die u als werkgever helpen

Wilt u uw eigen pensioenkennis verbeteren? Of wilt u weten hoe en wanneer ABP met u en uw werknemers communiceert? Met de onderstaande tools helpen we u snel verder.

Haal meer uit pensioen met de handige tools van ABP

Tools voor het pensioengesprek met uw werknemer

Heeft een werknemer een vraag over pensioen? Of wilt u zelf graag met uw werknemers in gesprek over pensioen, zodat ze bewuste keuzes kunnen maken? Kijk hoe de tools hieronder u daarbij helpen.

Tools voor uw werknemers

Een aantal tools zijn echt bedoeld voor uw werknemers, zodat zij zelf inzicht krijgen in hun financiële situatie na hun pensioen.

Kies de juiste tool

Wilt u weten in welke situatie u welke tool het beste kunt gebruiken? Beantwoord de vragen en u kunt snel aan de slag met de juiste tool.

question-step-bb351402bb
Maak uw keuze
question-step-8ba3420395
Hoe wilt u uw werknemer helpen?
final-step-10a10acd6a

U wilt uw werknemers inzicht geven in hun pensioen

Uw werknemers zien online direct hoe groot hun pensioenpot is en wat hun keuzes zijn:

  final-step-45fa23f533

  U wilt uw werknemers helpen met het maken van pensioenkeuzes

  Met een pensioen van ABP krijgen uw werknemers de vrijheid om keuzes te maken. Soms is dat lastig. Hiermee biedt u een helpende hand:

  final-step-8467a69cc0

  U wilt uw werknemers helpen met persoonlijke pensioenvragen

  Is uw werknemer al een tijdje ziek? Of gaat uw werknemer scheiden? Privézaken hebben vaak ook invloed op het pensioen van uw werknemers. Zo helpt u hen verder:

  final-step-b88c1d76b7

  U wilt uw werknemers pensioenbewuster maken

  In Nederland vinden we een goed pensioen belangrijk. En dat is het ook. Voor nu, straks en later is een pensioen van ABP een waardevolle arbeidsvoorwaarde. Dat laat u zien via:

  question-step-93f67cb105
  Welke vraag heeft u over pensioen?
  question-step-77eb1a06d6
  Wat wilt u weten over pensioenen?
  final-step-757a86c066

  U wilt meer kennis over pensioenen

  We helpen u graag met uw pensioenkennis. Bekijk onze video’s of meld u aan voor de Pensioen Academie. Hiervoor registreert u zich eenvoudig als uw organisatie is aangemeld bij ABP:

  final-step-5acce8c0bb

  U blijft graag op de hoogte

  Wilt u weten wat er speelt rond pensioenen? Of welke communicatie u en uw werknemers krijgen? We houden u graag op de hoogte:

  final-step-4d21def9a5

  U wilt werken aan duurzame inzetbaarheid.

  Wilt u meer grip op de personeelsstromen binnen uw organisatie? En effectief beleid ontwikkelen om de duurzame inzetbaarheid te bevorderen? Ook daar helpen we u graag bij.

  final-step-244fc1f243

  U wilt pensioen als arbeidsvoorwaarde laten zien

  Pensioen is een waardevolle arbeidsvoorwaarde. Voor u en uw werknemers. Zo laat u goed de meerwaarde van een pensioen bij ABP zien: