Haal meer uit pensioen met de handige tools van ABP

Een werknemer stelt een vraag over de pensioenregeling. U wilt zelf in gesprek met uw werknemers over hun pensioen. Of u wilt uw eigen pensioenkennis verbeteren. Met onze handige tools heeft u snel een goed antwoord.

Maak uw keuze[cms: qa-q1]
Hoe wilt u uw werknemer helpen?[cms: qa-q1q1]
[cms: qa-q1q1a3]

U wilt uw werknemers helpen met persoonlijke pensioenvragen

Is uw werknemer al een tijdje ziek? Of gaat uw werknemer scheiden? Privézaken hebben vaak ook invloed op het pensioen van uw werknemers. Zo helpt u hen verder:

[cms: qa-q1q1a2]

U wilt uw werknemers helpen met het maken van pensioenkeuzes

Met een pensioen van ABP krijgen uw werknemers de vrijheid om keuzes te maken. Soms is dat lastig. Hiermee biedt u een helpende hand:

[cms: qa-q1q1a1]

U wilt uw werknemers inzicht geven in hun pensioen

Uw werknemers zien online direct hoe groot hun pensioenpot is en wat hun keuzes zijn:

[cms: qa-q1q1a4]

U wilt uw werknemers pensioenbewuster maken

In Nederland vinden we een goed pensioen belangrijk. En dat is het ook. Voor nu, straks en later is een pensioen van ABP een waardevolle arbeidsvoorwaarde. Dat laat u zien via:

Welke vraag heeft u over pensioen?[cms: qa-q1q2]
[cms: qa-q1q2a2]

U wilt pensioen als arbeidsvoorwaarde laten zien

Pensioen is een waardevolle arbeidsvoorwaarde. Voor u en uw werknemers. Zo laat u goed de meerwaarde van een pensioen bij ABP zien:

[cms: qa-q1q2a1]

U wilt werken aan duurzame inzetbaarheid.

Wilt u meer grip op de personeelsstromen binnen uw organisatie? En effectief beleid ontwikkelen om de duurzame inzetbaarheid te bevorderen? Ook daar helpen we u graag bij.

Wat wilt u weten over pensioenen?[cms: qa-q1q2q1]
[cms: qa-q1q2q1a2]

U blijft graag op de hoogte

Wilt u weten wat er speelt rond pensioenen? Of welke communicatie u en uw werknemers krijgen? We houden u graag op de hoogte:

[cms: qa-q1q2q1a1]

U wilt meer kennis over pensioenen

We helpen u graag met uw pensioenkennis. Bekijk onze video’s of meld u aan voor de Pensioen Academie. Hiervoor registreert u zich eenvoudig als uw organisatie is aangemeld bij ABP:

Tools die u als werkgever helpen

Wilt u uw eigen pensioenkennis verbeteren? Of wilt u weten hoe en wanneer ABP met u en uw werknemers communiceert? Met de onderstaande tools helpen we u snel verder.

Tools die u helpen bij het pensioengesprek met uw werknemers

Heeft een werknemer een vraag over pensioen? Of wilt u zelf graag met uw werknemers in gesprek over pensioen, zodat ze bewuste keuzes kunnen maken? Kijk hoe de tools hieronder u daarbij helpen.

Tools voor uw werknemers

Een aantal tools zijn echt bedoeld voor uw werknemers, zodat zij zelf inzicht krijgen in hun financiële situatie na hun pensioen.
Hulp nodig?