Duurzaam investeren in onderwijs

4 voorbeelden op een rij
7 juni 2023

In totaal beheert ABP ruim 450 miljard euro aan pensioengeld. Om de pensioenen te laten groeien belegt ABP dit geld zo duurzaam en verantwoord mogelijk. Als het even kan in Nederland. En liefst ook in een van de sectoren die aangesloten zijn bij ABP, bijvoorbeeld in het onderwijs. Maar in wat voor soort bedrijven beleggen we dan precies? We zetten 4 voorbeelden op een rij.

1. Arcadis: een uniek groen schoolplein in Zwolle

Arcadis is een advies- en ingenieursbedrijf dat overheden en bedrijven helpt op het gebied van water, milieu, infrastructuur en gebouwen. Een voorbeeld van een project is het groene schoolplein bij basisschool De Zevensprong in Zwolle. ABP heeft een belang van bijna 9% in dit Nederlandse bedrijf.

2. Groendus: ‘energiebedrijf 2.0’

Groendus is een vernieuwende en leidende speler als het gaat om duurzame energie bij bedrijven en instellingen. Het bedrijf wil onder andere scholen en gemeenten gaan helpen om over te stappen op duurzame energie. ABP heeft via haar uitvoerder APG een belang van 50% in Groendus.

3. The Social Hub: duurzame hotel- en studentenkamers

Studenten, jongeren, maar ook andere gasten kunnen een kamer huren in The Social Hub (voorheen The Student Hotel). Die kamers kunnen als hotel- of studentenkamer worden gebruikt. Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor de hotelketen. ABP is nu 1 van de 3 eigenaren van dit bijzondere studentenconcept.

4. Infinitas Learning

Infinitas Learning is een Nederlandse onderneming. Deze voormalige onderwijstak van Wolters Kluwer biedt interactieve software, online leren, e-books en gedrukte boeken voor basis-, middelbaar en beroepsonderwijs. Als onderdeel van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid biedt Infinitas Learning ook ondersteuning aan gemeenschappen die geen toegang hebben tot onderwijs. ABP belegt in bedrijfsobligaties van deze onderneming.

Meer lezen?

Op onze website leest u in welke landen en bedrijven we nog meer beleggen. En waarin we juist niet beleggen.