PensioenPluim winnaars 2024

‘Plan uw pensioen’ in MijnABP vernieuwd

In 1 oogopslag alle mogelijkheden in 1 overzicht
10 november 2023

De pensioenplanner in MijnABP is vernieuwd. Dit geeft uw werknemers de vrijheid om allerlei keuzes en combinaties te bekijken en met elkaar te vergelijken. Bij iedere keuze berekent de planner de juiste bedragen.

Vanaf 1 juli 2023 is de zorgplicht voor pensioenfondsen uitgebreid met keuzebegeleiding. Daarom is ook MijnABP aangepast. We hebben veel klantonderzoek gedaan om deze nieuwe planner te maken. Ook hebben we een groep deelnemers gevraagd mee te denken. En met een heel mooi resultaat.

Wat is er nieuw?

Met de vernieuwde ‘Plan uw pensioen’ kunnen uw werknemers verschillende keuzes en combinaties bekijken. Voorheen kon dat alleen in een vaste volgorde. Vanaf nu zien zij alle pensioenmogelijkheden bij elkaar. Ook krijgen uw werknemers uitleg over welke keuzes niet samengaan. Daardoor krijgen zij veel meer inzicht in wat de gevolgen zijn van de ene keuze op de andere keuze.

En de planner berekent daar natuurlijk de juiste bedragen bij. Wel zo handig! Zo kan uw werknemer de keuze maken die passend is bij de persoonlijke situatie. Daarnaast kan uw werknemer verschillende pensioenvoorstellen opslaan in ‘uw berichten’, om deze op een later moment met elkaar te kunnen vergelijken.