De Week van het Geld komt eraan

27 februari 2023

Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 maart 2023 organiseert Wijzer in Geldzaken voor de 12e keer de Week van het Geld. Met dit jaar als thema: 'Bedwing de bling'.

Jongeren helpen met geldzaken

Het doel van de Week van het Geld is om jongeren te leren hoe ze verstandig omgaan met geld. Hoe kunnen ze verleidingen doorzien? En hoe kunnen ze dromen zonder in de problemen te komen? Tijdens de Week van het Geld zijn er veel initiatieven om jongeren met geldzaken te helpen. Op de website van Wijzer in Geldzaken vindt u een handig overzicht.

Aandacht voor pensioen

De Week van het Geld is een goed moment om ook het onderwerp pensioen onder de aandacht te brengen. Zo heeft ABP handige tools die er speciaal op gericht zijn het pensioenbewustzijn van jongere werknemers te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • de online game ‘De reis van je leven’, die leert dat pensioen niet alleen voor later is, maar dat later vooral wordt bepaald door keuzes van nu.
  • de checklist 'Wegwijs in uw pensioen’, die antwoorden geeft op belangrijke vragen over pensioen bij verschillende life events.
  • de tool 'Overzicht & Inzicht' in MijnABP, die een duidelijk overzicht geeft van de financiële toekomst van uw werknemer.