Wat vonden werkgevers?

Werkgevers aan het woord over duurzame inzetbaarheid

“Wij kijken verder dan de werknemer door niet alleen rekening te houden met het werkaspect, maar bijvoorbeeld ook met gezondheid en de thuissituatie.”

“Om positief bij te dragen aan de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, zetten wij onder andere het Huis van werkvermogen in. Hiermee kijken we verder dan de werknemer; het geeft een totaalbeeld van de mens achter de werknemer. Zo houden we niet alleen rekening met het werkaspect, maar bijvoorbeeld ook gezondheid en de thuissituatie. Deze aspecten zag ik ook terug in de presentatie van Marjolijn, een fijne bevestiging dat we al goed bezig zijn.”

- Chantal Engels (HR-adviseur bij Atlant Basisonderwijs)

 

“Als pensioenambassadeur wil ik steeds mijn kennis verbreden. Uit de bijeenkomsten van ABP haal ik altijd wel iets en ontmoet ik nieuwe mensen om ervaringen mee uit te wisselen.”

“Als pensioenambassadeur van Oosterhout wil ik goed op de hoogte zijn en steeds mijn kennis verbreden. Daarom ga ik naar zoveel mogelijk bijeenkomsten van ABP, ik haal er altijd wel iets uit en ontmoet nieuwe mensen om ervaringen mee uit te wisselen. Instrumenten voor duurzame inzetbaarheid zetten wij ruim in, bijvoorbeeld het Generatiepact en de RVU-versoepeling. Hier hebben wij vanuit de organisatie lokaal beleid op gemaakt, wat gunstig is voor onze medewerkers en hen kan helpen bij de afweging om beperkter langer door te werken of eerder te stoppen.”

- Hans Vereggen (Senior medewerker Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie bij gemeente Oosterhout)

 

“Ik ben verrast door de mogelijkheden van de Werkgeversspiegel, interessant om deze naast onze eigen cijfers te leggen.”

“Marjolijn Punt gaf een bevlogen presentatie, erg interessant om de koppeling vanuit de psychologie naar duurzame inzetbaarheid te horen. Ook ben ik tijdens deze bijeenkomst verrast door de mogelijkheden van de Werkgeversspiegel. Het lijkt me interessant deze informatie naast onze eigen cijfers te leggen. Verder was het waardevol om van andere werkgevers hun best practices te horen. Ik neem mee dat we het pensioen van ABP nog meer als een waardevolle arbeidsvoorwaarde kunnen inzetten.”

- Olga van der Hammen (Senior HR-medewerker bij GGD regio Utrecht)