In september is er veel aandacht voor lezen en schrijven. Onder meer vanwege de Week van Lezen en Schrijven, die deze week plaatsvindt. Wat zijn interessante boeken over pensioen? Voor als u nog lang niet met pensioen gaat of voor als het bijna zover is. Onze redactie heeft er 3 voor u op een rij gezet.
Deze boeken zijn interessant voor wie meer wil weten over pensioen, hoe ons pensioen in Nederland is georganiseerd of hoe het leven is als u met pensioen bent. Ze zijn op een toegankelijke manier geschreven. Want we willen pensioen zo makkelijk mogelijk maken. Persoonlijke informatie over uw pensioen bij ABP vindt u natuurlijk op deze website en in Mijn ABP.
Pensioen is niet alleen een uitkering van ABP. Maar ook een nieuwe levensfase. Wat doet zo’n nieuwe fase verder met u? Hoe kijkt u aan tegen ouder worden?
Daarop heeft u vast niet zo 1, 2, 3 antwoord. Het boek ‘Pensioen in Zicht’ (naar de gelijknamige training voor bijna gepensioneerden) geeft handvatten. Verwacht geen rekensommen in dit boek. Wel staan er persoonlijke verhalen in en wetenschappelijk bewezen feiten die u helpen met het vinden van een nieuwe balans.
U kunt niet vroeg genoeg beginnen met nadenken over uw pensioen. U krijgt straks AOW van de overheid en een pensioen van ABP (en misschien ook nog van een ander pensioenfonds of lijfrente). Maar is dat genoeg?
Als u nu weet hoeveel pensioen u krijgt en of dat genoeg is voor uw plannen, komt u straks niet voor verrassingen te staan. In het boek ‘Pensioen voor Dummies’ leest u hoe u een pensioenplan maakt. Handig voor de snelle lezer: gebruik de leeswijzer om snel de juiste informatie te vinden.
Uit onderzoek van adviesbureau Mercer blijkt jaar op jaar dat Nederland een van de beste pensioenstelsels ter wereld heeft. Toch zijn we er in Nederland niet tevreden over. Hoe komt dat?
In het boek ‘Het nieuwe werken aan je pensioen’ krijgt u uitleg over ons pensioen, informatie over hoe andere landen het geregeld hebben en tips waar u zelf mee aan de slag kunt. De schrijver, een ondernemer in de pensioenwereld, nam er zelf een ‘tussenpensioen’ voor. Want alles uitstellen tot u de AOW-leeftijd bereikt hebt, hoeft niet altijd.
Wilt u meer overzicht en grip op uw totale financiële toekomst? Volg dan deze drie online stappen met informatie over uw eigen pensioen: