Lever elke maand uw gegevens aan

U geeft de gegevens van uw werknemers elke maand opnieuw aan ons door. Ook als er niets verandert. Zo kunnen wij uw werknemers altijd van de meest actuele informatie over hun pensioenopbouw voorzien. De gegevens moeten binnen zijn bij ABP op de vijfde werkdag van de maand die volgt op de maand waarover de gegevens gaan.

Dat kan op de volgende manieren:

  • Via een dienstverlener: uw dienstverlener levert de gegevens via zijn eigen automatiseringssysteem rechtstreeks aan bij ABP.
  • Online via SWP: u levert de gegevens met het Selfservice WerkgeversPortal (SWP) zelf rechtstreeks aan bij ABP. U logt in met eHerkenning. U heeft hiervoor een inlogmiddel met betrouwbaarheidsniveau EH3 nodig.
  • Via een softwarepakket: u levert de gegevens via dit softwarepakket rechtstreeks aan bij ABP.

  • Als een werknemer overlijdt, geeft u dit meteen aan ons door. Lees hier hoe dit precies werkt. 
  • Veranderingen in de privésituatie (trouwen, samenwonen, uit elkaar gaan of verhuizen) hoeft u niet door te geven, behalve als uw werknemer in het buitenland woont. Lees meer op de pagina Als de privésituatie van uw werknemer verandert.

Inloggen in SWP doet u met eHerkenning. Moet u nog een eHerkenning inlogmiddel met betrouwbaarheidsniveau EH3 aanvragen? Gebruik dan ons handige stappenplan.

Binnen het SWP kunt u afhankelijk van uw rol aan de slag. Bekijk hiervoor de toelichting rollen in het SWP.

Heeft u vragen? Bel ons dan op 045 579 80 02 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail.

Als u overstapt naar een andere softwareleverancier of een ander salarissysteem, geeft u dit door aan ABP. Dit doet u via het Selfservice Werkgevers Portaal: Ga naar tabblad ‘Organisatie’ en kies ‘Organisatiegegevens wijzigen’. Bekijk de Handleiding gegevens controleren en wijzigen in SWP. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Bel ons dan op 045 579 80 02 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

Wilt u gegevens aanleveren of wijzigen die betrekking hebben op perioden vóór 1-1-2013? Dan kunt u deze niet aanleveren via het Selfservice Werkgevers Portaal.
U kunt de gegevens wel via Excel aan ons doorgeven. U vraagt het Excel template aan via Gegevensincasso.