Kleurrijke tekening van een weg door een landschap

Online game 'De reis van je leven'

Welke keuzes maak jij onderweg naar je pensioen?

Je pensioen lijkt misschien nog ver weg. Maar tijdens jouw leven kun je verschillende situaties tegenkomen die later van invloed zijn op jouw pensioen. Denk aan trouwen, scheiden of het wisselen van werkgever. Weet jij wat je nu al kunt doen voor jouw pensioen?

De reis van je leven

Tijdens jouw loopbaan bouw je pensioen op voor later. Gedurende deze reis gebeuren geplande, maar soms ook onverwachte dingen. Ook vanuit financieel perspectief. En jij bepaalt tijdens de reis of de bestemming op een goede manier gehaald wordt. Accepteer je bijvoorbeeld een nieuwe baan of ga je trouwen? Weet dan dat dit op de lange termijn van invloed is op jouw pensioen.

Test je pensioenkennis met de online game

Test op een leuke manier jouw pensioenkennis en ontdek hoe je nú jouw pensioen al zo goed mogelijk regelt voor later! Want later wordt vooral bepaald door wat je nu doet. Speel de online game ‘De reis van je leven’ en 

  • Ontdek welke gebeurtenissen van invloed (kunnen) zijn op jouw pensioen 
  • Leer wat jij zelf kunt regelen, bijvoorbeeld in MijnABP 
  • Optimaliseer jouw pensioen nu voor straks 
  • Combineer fun met inhoud

Veelgestelde vragen

Ga naar abppensioenspel.nl en klik op de button ‘Speel de game’. Druk op de Start button en lees de introtekst. Kies wie je wil zijn, vul je naam in en begin de reis van je leven door op ‘Start het spel’ te klikken/drukken. Vervolgens kom je in de game die uitziet als een landschap met verschillende punten, verbonden door wegen. Op ieder punt kun je klikken. Er zijn vier levensgebeurtenissen waar je vragen beantwoordt, twee mini games en één kanskaartenspel. Voor alles geldt: lees de instructie goed door, zodat je weet wat je moet doen. Je begint bovenaan en eindigt onderaan bij de finishvlag. Het doel van de game is om zoveel mogelijk muntjes te verdienen.
De game is op meerdere platformen getest. Het kan echter zijn dat de game door de veiligheidsfilter van het bedrijfsnetwerk niet bereikbaar is. Je kunt de game dan via je privé apparatuur spelen.
Hulp nodig?