5 dingen die jij (later) wilt doen met je pensioen

Reizen, meer tijd met de (klein)kinderen doorbrengen, en gewoon: lekker hetzelfde blijven doen. Hoe oud of jong we ook zijn, over de ideale pensioeninvulling hebben we allemaal best een idee. Dat blijkt wel uit de honderden pensioenwensen die bezoekers vorige week op de Margriet Winterfair in Den Bosch in de kerstboom op de ABP-stand hingen. We doken in de ‘opbrengst’ en zetten de 5 populairste pensioenplannen voor je op een rij.

1. In goede gezondheid kunnen genieten

De onbetwiste winnaar waar het pensioenwensen aangaat: volop genieten in goede gezondheid. Het stond te lezen op de meeste pensioenwens-viltjes in de boom. En daar is natuurlijk geen speld tussen te krijgen.

2. Reizen

Net geen eerste plaats, maar mateloos populair: eropuit trekken. De manier van reizen? Die verschilt. Per camper, met de tent, een vakantiehuisje. Maar lekker weg, dát kriebelt bij heel wat mensen.

3. Eerder met pensioen

Veel bezoekers van de Margriet Winterfair gingen niet zozeer in op het wat, maar vooral op het wanneer. Het liefst een paar jaar voor AOW-leeftijd.

4. Meer tijd met de (klein)kinderen

Met pensioen gaan betekent meer vrije tijd. En die tijd brengen veel mensen het liefst door met kinderen en/of kleinkinderen. Een mooie gedachte, zo voor de feestdagen.

5. Hetzelfde kunnen blijven doen als nu

Veel mensen genieten van hun leven zoals dat nu is. Dus waarom iets veranderen? Een mooie hekkensluiter in de berg pensioenwensen: lekker hetzelfde kunnen blijven doen.

Benieuwd naar hoe het was op de Margriet Winterfair? Bekijk hier ons videoverslag! 

07-12-2018