Video's

Als werkgever speelt u een belangrijke rol bij het pensioen van uw medewerkers. ABP helpt u hierbij. Daarom hebben wij een aantal korte informatievideo’s gemaakt. Hiermee weet u snel en makkelijk meer over pensioen. Én over de manieren waarop ABP u ondersteunt.

We organiseren ook regelmatig webinars over pensioenonderwerpen die belangrijk zijn voor u als werkgever. Deze webinars en de informatievideo’s publiceren we hier, zodat u ze op uw gemak kunt terugkijken.

 

Webinar 8 december 2020

In het derde en laatste webinar voor werkgevers kijken ABP-bestuurders vooruit naar 2021. Ze geven uitleg over de wijzigingen in de pensioenregeling en de premie en gaan dieper in op de kans op het verlagen van het pensioen. Ook worden vragen van werkgevers in de uitzending beantwoord. 

Dit webinar is live uitgezonden op dinsdag 8 oktober. U kunt het webinar hier terugkijken. Vragen stellen of de pollvragen beantwoorden is niet meer mogelijk, maar binnenkort leest u hier wel de antwoorden op de meestgestelde vragen. Heeft u nog een vraag over de onderwerpen in dit webinar? Stuur deze dan naar relatiebeheer@abp.nl.

Webinar 29 oktober 2020

In het tweede webinar van ABP vertellen ABP-bestuurders over de beleggingen van het fonds. Ze leggen uit hoe ABP duurzaam en verantwoord rendement haalt en gaan in op vragen van werkgevers. 

Dit webinar is live uitgezonden op donderdag 29 oktober. U kunt het webinar hier terugkijken. Het is niet meer mogelijk om vragen te stellen en de pollvragen te beantwoorden. Heeft u toch nog een vraag? Kijk dan eens bij de meestgestelde vragen. Of stuur dan een e-mail naar relatiebeheer@abp.nl.

Webinar 22 september 2020

In het eerste webinar van ABP bespreken we in hoofdlijnen het nieuwe pensioenstelsel, inclusief tijdspaden. Aansluitend staan we stil bij de actualiteit. ABP-bestuurders leggen uit wat dit betekent voor werkgevers en deelnemers en gaan in op vragen van werkgevers.

Dit webinar is live uitgezonden op dinsdag 22 september. U kunt het webinar hier terugkijken. Het is niet meer mogelijk om vragen te stellen en de pollvragen te beantwoorden. Heeft u toch nog een vraag? Kijk dan eens bij de meestgestelde vragen. Of stuur een e-mail naar relatiebeheer@abp.nl.

Introductievideo

Maak kennis met presentatrice Wieneke Weitering en de relatiemanagers Marco Alberts en John Lukje. In deze introductievideo praten zij over de tools van ABP waarmee u medewerkers kunt informeren over hun pensioen.

Video Pensioen Academie

Als werkgever bent u het eerste aanspreekpunt voor pensioenvragen van uw medewerkers. In deze video vertelt onze relatiemanager Marco Alberts hoe u gemakkelijk uw pensioenkennis kunt verhogen met de Pensioen Academie.
Lees meer over de Pensioen Academie.

Video HR-Checklist

Sommige gebeurtenissen hebben direct invloed op het pensioen. Denk bijvoorbeeld aan een huwelijk of ontslag. Relatiemanager John Lukje geeft uitleg over onze HR-checklist. Deze lijst laat u en uw medewerkers direct zien wat de life events betekenen voor het pensioen.
Download de HR-checklist.

Video Nabestaandenpensioen

Het nabestaandenpensioen is een onderwerp waarover mensen niet graag praten. Toch is het belangrijk dat u uw medewerkers goed hierover informeert. Relatiemanager Marco Alberts vertelt waarom dat zo is. ABP biedt verschillende middelen om u daarbij te helpen.
Lees meer over nabestaandenpensioen.

Video Minder werken

Uw medewerker wil minder gaan werken. Dat heeft gevolgen voor zijn pensioen. Relatiemanager John Lukje legt uit wat die gevolgen zijn, maar ook welke keuzes uw medewerker heeft. En hoe ABP u kan helpen bij het gesprek met uw medewerker over minder werken. Lees meer over minder werken.

Video Eerder stoppen met werken

Wat als uw medewerker nog vóór zijn AOW-leeftijd wil stoppen met werken? Kan hij dan al pensioen laten uitkeren? En welke keuzemogelijkheden heeft hij? Relatiemanager Marco Alberts zet alle informatie voor u op een rij. Lees meer over eerder stoppen met werken.

Video Keuzehulp

Een pensioengesprek met uw medewerker kan soms lastig zijn. Gelukkig biedt ABP u verschillende middelen om u en uw medewerker daarmee te helpen: de Keuzehulp en Gesprekshulp. Relatiemanager John Lukje legt uit hoe ze werken. Ga naar de Keuzehulp ‘Doorwerken of met pensioen’.

Video Voorwaardelijk pensioen

Mogelijk kan uw medewerker voorwaardelijk pensioen krijgen. Maar wat is dat eigenlijk en wanneer heeft uw medewerker hier recht op? Dat legt relatiemanager John Lukje graag aan u uit. Lees meer over voorwaardelijk pensioen.
Hulp nodig?