Dit kan ABP voor uw sector betekenen

Als vakbond of werkgeversorganisatie werkt u aan een aantrekkelijke sector om in te werken. Daar hoort ook een goede pensioenregeling bij. ABP helpt u om meer te halen uit het pensioen als arbeidsvoorwaarde.

Duurzame inzetbaarheid en financiële fitheid

Aandacht voor duurzame inzetbaarheid en financiële fitheid van werknemers wordt steeds belangrijker. De pensioenregeling van ABP biedt mogelijkheden om minder te werken of eerder te stoppen met werken. We helpen u en uw werknemers om daar meer inzicht in te krijgen. Ook adviseren we u over hoe u deze onderwerpen meeneemt in cao- en beleidsafspraken.

Sectorspiegel

Wilt u meer inzicht in de personeelsontwikkeling binnen uw sector? De sectorspiegel van ABP geeft antwoord op vragen als: welke ontwikkeling zit er in het personeelsbestand (bijvoorbeeld op het gebied van leeftijd), hoe is het gesteld met de uitstroom van werknemers en uit welke bedrijfstak komen mensen die in uw sector werken?

Voorlichting over pensioen en actuele (pensioen)ontwikkelingen

ABP houdt u op de hoogte van actuele (pensioen)ontwikkelingen, zoals het nieuwe pensioencontract. Onze nieuwsbrief PROview is hier een goed voorbeeld van. Ook helpen we u bij het verzorgen van pensioenvoorlichting aan uw leden (werkgevers en werknemers).

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening voor sectoren? Onze sectormanagers helpen u graag verder.