Online game 'Reis van je leven'

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe

Veel werknemers hebben de focus op 'het leven van nu'. Ze zijn vooral bezig met hun werk, ambities, familie, hobby's en vrienden. Hun pensioen is nog (te) ver weg. Ze zijn zich er niet bewust van dat gebeurtenissen in hun leven invloed kunnen hebben op het pensioen. Met de online game ‘De reis van je leven’ brengen we hier verandering in.

Wij vinden het belangrijk dat uw werknemers een positief gevoel hebben bij hun inkomen voor later. En dat ze grip hebben op hun financiële toekomst zodat ze straks niet voor vervelende verrassingen komen te staan. U kunt dit ondersteunen door de online game ‘De reis van je leven’ aan te bieden. Daarmee levert u een bijdrage aan duurzame inzetbaarheid.

Pensioenkennis testen met online game

De game test op een leuke en laagdrempelige manier de pensioenkennis van uw werknemers. In de game komen de levensgebeurtenissen ‘trouwen en samenwonen’, ‘arbeidsongeschiktheid’, ‘een nieuwe baan’ en ‘overlijden’ aan bod. We leggen uit hoe deze situaties van invloed kunnen zijn op het pensioen. Deze inhoud combineren we met een aantal minigames, zodat ‘De reis van je leven’ op meerdere vlakken uitdaagt.

Hoe werkt de game?

Ga naar abppensioenspel.nl en start het spel. De online game ziet eruit als een landschap met verschillende bestemmingen (levensgebeurtenissen en minigames), verbonden door wegen. Op elke bestemming kan geklikt worden. Er zijn 4 levensgebeurtenissen met een vragenquiz en 3 minigames. Voor alles geldt: lees de instructie goed door zodat het duidelijk is wat je moet doen. Het spel eindigt bij de finishvlag. Het doel is om zoveel mogelijk muntjes te verdienen. Het spel duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Handige toolkit voor u als werkgever

In de toolkit vindt u verschillende middelen, zoals teksten, afbeeldingen en animaties. Deze kunt u gebruiken om de online game onder de aandacht te brengen bij uw werknemers.

Onderstaande tekst kunt u gebruiken in een e-mailbericht aan uw werknemers:

 

Beste collega,

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis

Welke keuzes maak jij onderweg...?

Je pensioen lijkt misschien nog ver weg. Maar tijdens jouw leven kun je verschillende situaties tegenkomen die later van invloed zijn op jouw pensioen. Denk aan trouwen, scheiden of wisselen van werkgever. Weet jij wat je nu al kunt doen voor jouw pensioen? Test met de online game 'De reis van je leven' op een leuke manier jouw pensioenkennis en ontdek hoe je nú jouw pensioen al zo goed mogelijk regelt voor later!

Door het spelen van de online game 'De reis van je leven' leer je dat pensioen niet alleen voor later is, maar dat later vooral wordt bepaald door wat je nu doet.

  • Ontdek welke gebeurtenissen van invloed (kunnen) zijn op jouw pensioen
  • Leer wat jij nu al zelf kunt regelen
  • Optimaliseer jouw pensioen nu voor straks
  • Combineer fun met inhoud


Het spel duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Heb je na het doorlopen van de online game nog vragen of zijn er zaken die je wilt bespreken? Dan kan je altijd bij de HR-medewerker terecht.

Met vriendelijke groet,

Hieronder vindt u 3 verschillende berichten die u op intranet kunt gebruiken:

Intranetbericht

Speel de online game 'De reis van je leven' en ervaar welke keuzes nu belangrijk zijn voor later.

Tijdens jouw loopbaan bouw je pensioen op voor later. Gedurende deze reis gebeuren geplande, maar soms ook onverwachte dingen. Ook vanuit financieel perspectief. En jij bepaalt tijdens de reis of de bestemming op een goede manier gehaald wordt. Accepteer je bijvoorbeeld een nieuwe baan of ga je trouwen of juist scheiden? Weet dan dat dit op de lange termijn van invloed is op jouw pensioen.

Test op een leuke manier jouw pensioenkennis en ontdek hoe je nú al jouw pensioen zo goed mogelijk regelt voor later!

Ga naar abppensioenspel.nl. Het spel duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Bericht voor sociaal intranet

Welke keuzes maak jij voor later?

Je pensioen lijkt misschien nog ver weg. Maar tijdens jouw leven kun je verschillende situaties tegenkomen die later van invloed zijn op jouw pensioen. Denk aan trouwen, scheiden of wisselen van werkgever. Weet dat deze gebeurtenissen op de lange termijn van invloed zijn op jouw pensioen.

Weet jij wat je nu al kunt doen voor jouw pensioen? Test op een leuke manier jouw pensioenkennis en ontdek hoe je nú jouw pensioen al zo goed mogelijk regelt voor later!

Speel de game via abppensioenspel.nl. Het spel duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Servicemelding

Pensioenfonds ABP start met online game 'De reis van je leven'. Test op een leuke manier jouw pensioenkennis en ontdek hoe je nú jouw pensioen al zo goed mogelijk regelt voor later! Ga naar abppensioenspel.nl.