Helder Overzicht & Inzicht

In de zomer van 2019 is Helder Overzicht & Inzicht toegevoegd in MijnABP. Met Helder Overzicht & Inzicht krijgt uw werknemer in één keer overzicht in zijn financiële toekomst. Dit kan u als werkgever helpen tijdens een adviesgesprek. Vragen zoals ‘Welk effect heeft minder werken op mijn inkomen voor later’ worden snel inzichtelijk met Helder Overzicht & Inzicht.

In het kort

 • Snel inzicht in de balans tussen inkomsten en uitgaven later.
 • De bij ons bekende inkomsten en een schatting van de uitgaven zijn al ingevuld.
 • Medewerkers vullen eenvoudig het overzicht verder aan, ook met de gegevens van hun partner.
Bent u als werkgever nieuwsgierig geworden naar wat Helder Overzicht & Inzicht is en hoe dit eruitziet? Bekijk het even in onze interactieve PDF waarin u direct een totaalbeeld krijgt van Helder Overzicht & Inzicht.

Hoe helpt Helder Overzicht & Inzicht u en uw werknemer?

Helder Overzicht & Inzicht helpt uw medewerkers een totaalbeeld te maken van de toekomstige inkomsten en uitgaven. Het helpt door in een overzicht weer te geven wat de keuzes van nu betekenen voor hun financiële toekomst. Het helpt u, als werkgever, om met uw medewerkers het gesprek aan te gaan over pensioen.

Toolkit voor werkgevers

ABP vindt het belangrijk dat onze deelnemers een goed gevoel hebben bij hun inkomen voor later. Dat ze grip hebben op hun financiële toekomst. Daarom vragen wij u, als werkgever, om uw medewerkers op de voordelen van Helder Overzicht & Inzicht te wijzen. Om het u zo eenvoudig mogelijk te maken, vindt u hieronder een toolkit. In deze toolkit vindt u verschillende middelen die u kunt gebruiken om Helder Overzicht & Inzicht onder de aandacht te brengen bij uw medewerkers. Bekijk op de tiplijst wat u als werkgever nog meer kunt doen om Helder Overzicht & Inzicht onder de aandacht te brengen.
Download hier de presentatie om uw collega's kennis te laten maken met Helder Overzicht & Inzicht.
Wilt u Helder Overzicht & Inzicht onder de aandacht brengen bij uw medewerkers? Download de pdf met drie postervarianten.

Er zijn drie varianten flyers die u kunt uitdelen of verspreiden in het gebouw, om Helder Overzicht & Inzicht onder de aandacht te brengen.

Onderstaande tekst kunt u gebruiken in een e-mailbericht aan uw medewerkers:

Beste collega,

Benieuwd welke keuzes invloed hebben op jouw financiële toekomst? Bekijk het even!

ABP introduceert Helder Overzicht & Inzicht. Een online module waarbij je eenvoudig een overzicht bekijkt van jouw inkomsten van later. De bekende gegevens zijn al voor je ingevuld. Ook heeft ABP een schatting gemaakt van de uitgaven. Je vult deze gegevens gemakkelijk aan door informatie van jezelf en jouw partner toe te voegen.

In het kort

 • Snel inzicht in de balans tussen jouw inkomsten en uitgaven.
 • In één overzicht welke keuzes je kunt maken en wat dit betekent voor later.
 • Je vult eenvoudig het overzicht verder aan, ook met de gegevens van je partner.

In Helder Overzicht & Inzicht vind je ook bepaalde scenario’s zoals een sabbatical nemen of minder werken. Door hiermee aan de slag te gaan, zie je wat jouw keuzes betekenen voor jouw inkomen later.

Heb je na het doorlopen van Helder Overzicht & Inzicht nog vragen of zijn er zaken die je wilt bespreken? Dan kan je altijd bij de HR-medewerker terecht.

Met vriendelijke groet,


Hieronder kunt u kiezen uit twee afbeeldingen die u kunt toevoegen aan uw e-mailberichten:

Afbeelding 600x130px variant A

Afbeelding 600x130px variant B

Hieronder vindt u 3 verschillende berichten die u op uw intranet kunt gebruiken:

Intranetbericht

Eerder stoppen met werken? Bekijk het even!

Pensioenfonds ABP introduceert Helder Overzicht & Inzicht. Met Helder Overzicht & Inzicht krijg je eenvoudig een totaalbeeld van jouw financiële situatie voor later. ABP heeft de gegevens die zij al van jou weten ingevuld, zoals de AOW-leeftijd. Helder Overzicht & Inzicht biedt:

 • snel inzicht in de balans tussen jouw inkomsten en uitgaven;
 • in één overzicht welke keuzes jij kunt maken en wat dit betekent voor later;
 • een overzicht dat je eenvoudig aanvult met jouw gegevens. En die van je partner.

Log snel in op MijnABP om Helder Overzicht & Inzicht te doorlopen. Heb je vragen, dan kun je bij de afdeling HR terecht.

Social intranetbericht

Heb jij al gekeken of je eerder kunt stoppen met werken of een sabbatical kunt nemen? Op MijnABP vind je nu Helder Overzicht & Inzicht. Hier zie je gemakkelijk wat je keuzes doen voor jouw inkomen later. Met Helder Overzicht & Inzicht krijg je:

 • snel inzicht in de balans tussen jouw inkomsten en uitgaven van later;
 • een totaalbeeld, waarbij je de gegevens van jouw partner eenvoudig kunt toevoegen;
 • één overzicht met de keuzes die je kunt maken en wat dit betekent voor later.

Log snel in op MijnABP en bekijk het even!

Servicemelding

Pensioenfonds ABP biedt Helder Overzicht & Inzicht aan. Met Helder Overzicht & Inzicht krijg je eenvoudig een totaalbeeld van jouw financiële situatie voor later. Bekijk het even in MijnABP.

Afbeeldingen

Voor het intranet kunt u onderstaande beelden downloaden:

Hulp nodig?