Wat doe je als pensioenfonds als je van een deelnemer geen adres hebt? En als die persoon zich ook niet meldt om zijn pensioen aan te vragen? Dan blijft het pensioen staan. Bij ABP gaat het om zo’n 19.000 mensen. Wij doen ons best om deze mensen te vinden. We vinden het belangrijk dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft.
Vaak gaat het om kleine pensioenen die iemand lang geleden heeft opgebouwd. Nu heeft iedereen een BSN-nummer en kunnen wij onze deelnemers aan de hand daarvan eenvoudiger opsporen. Dat was voor de jaren tachtig van de vorige eeuw niet zo. Soms raken deelnemers ook uit beeld als ze naar het buitenland verhuizen. Als ze ons geen adreswijziging sturen, weten we niet meer waar ze zijn.
Log dan in met uw DigiD op mijnpensioenoverzicht.nl. Dan ziet u hoeveel pensioen er voor u is en bij welk pensioenfonds of verzekeraar dat staat.
Heeft u het idee dat dit niet compleet is? Dan kan dit verschillende redenen hebben:
En heeft u toch het idee dat u een ‘vergeten’ pensioen heeft? Neem dan contact op met uw pensioenfonds. De contactpagina van ABP vindt u hier. Wij helpen u graag.
Door uw nieuwe adres zo snel mogelijk door te geven aan de gemeente waarin u gaat wonen. Uw pensioenfonds ontvangt deze gegevens dan automatisch. Verhuist u naar of in het buitenland? Geef dan uw adresgegevens door aan het RNI.
Bouwt u pensioen op bij ABP? Log dan in op MijnABP en controleer uw gegevens. U kunt hier onder meer controleren of de periode klopt waarin u pensioen bij ons heeft opgebouwd.
Daarnaast kunt u zien of uw e-mailadres en telefoonnummer bij ons bekend zijn. Is dat niet het geval? Dan kunt u deze gegevens alsnog invullen. Zo kunnen wij u gemakkelijker bereiken.