Nu weten wat nodig is om straks genoeg te hebben

!#Keuzehulp in MijnABP geeft werknemers uitgebreid pensioenvoorstel!#
16 november 2021

Bent u in gesprek met werknemers die behoefte hebben aan hulp bij hun pensioenkeuzes? Met de keuzehulp in MijnABP krijgen zij inzicht in hun inkomen voor later. U kunt deze werknemers helpen door hen op deze nieuwe tool te wijzen.

De keuzehulp is speciaal voor werknemers vanaf 59 jaar en 3 maanden. De tool biedt deze werknemers online keuzebegeleiding bij het plannen en aanvragen van hun pensioen. En coacht op een pensioenaanvraag die past bij hun financiële situatie. Zo krijgen uw werknemers antwoord op vragen zoals:

‘Wanneer kan ik met pensioen?’
‘Welke mogelijkheden heb ik om mijn pensioen naar voren te halen?’
‘Welke keuzes kan ik maken over het partnerpensioen?’
‘Wie laat ik de loonheffingskorting toepassen?’

Voordelen van de keuzehulp

  • De keuzehulp in MijnABP berekent een best passend voorstel op basis van de persoonlijke situatie (inkomsten, uitgaven en eventuele partner) en de gewenste pensioenleeftijd.
  • Zo werkt een werknemer toe naar een uitgebreid en persoonlijk pensioenvoorstel.
  • Inclusief een handig overzicht met acties die nodig zijn om het uit te voeren.
  • Hoe completer de werknemer de rekenhulp invult, des te beter het pensioenvoorstel aansluit op zijn wensen.
  • Tussendoor kan de werknemer de berekening op elk moment stoppen, om op een later moment verder te gaan waar hij gebleven is.

Informeer uw werknemers over de keuzehulp

Bij ABP bouwen we samen aan een goed pensioen voor onze deelnemers. Inzicht in het inkomen voor later is daar een onderdeel van. Hebben uw werknemers vanaf 59 jaar en 3 maanden behoefte aan keuzehulp bij hun pensioen(aanvraag)? Help hen dan grip te krijgen op hun inkomen voor later en informeer ze over deze tool in MijnABP.

Meer weten?

Neem dan contact op met ABP Relatiebeheer: bel naar 045 579 65 56 op werkdagen tussen 8.30 tot 17 uur. Of stuur een e-mail naar relatiebeheer@abp.nl.