• Contact

De laatste werkdag in beeld

Afscheid Carla de Graaff-Bekenes van het basisonderwijs
12 juli 2023

Na ruim 40 jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt, nam Carla de Graaff-Bekenes (66) vorige week afscheid van ‘haar’ kinderen op de Josephschool in Pijnacker. Wij maakten foto’s tijdens haar laatste werkdag.

‘Ik zie wel wat op mijn pad komt’

Carla hockeyt en tennist graag in haar vrije tijd. “Nu ik meer tijd heb, wil ik nog vaker op de tennisbaan staan”, geeft ze aan. “Ook pas ik elke maandag op mijn kleinkinderen; dat vind ik geweldig om te doen. En ik heb 3 zussen die ook met pensioen zijn. Met hen blijf ik regelmatig koffieafspraken maken. Dat is altijd gezellig. Verder zie ik wel wat op mijn pad komt. Ik ben beschikbaar voor invalwerk bij de Josephschool, maar ik zou ook wel eens in een andere sector willen inspringen. In de horeca bijvoorbeeld.”

Niet meer vroeg opstaan

Vooral het contact met collega’s, leerlingen en ouders gaat ze missen. “Dat wordt wel even wennen, vrees ik. Daarnaast ben ik iemand die graag meedoet en meedenkt bij alles. Ik zoek altijd naar oplossingen. Het idee dat niemand meer zit te wachten op mijn ideeën, vind ik geen leuk vooruitzicht.” Gelukkig zijn er ook zaken die Carla niet gaat missen. “De laatste jaren waren er veel veranderingen op ICT-gebied in het onderwijs. Ik vind het niet erg dat die nu aan mij voorbijgaan. En het vroege opstaan ga ik ook niet missen.”

Overladen met complimenten

Een week voor haar laatste werkdag hadden haar collega’s een groot afscheidsfeest georganiseerd. Daar kijkt Carla met veel plezier op terug. “Ik werd overladen met complimenten. Ik doe bepaalde dingen in mijn werk bewust en ik weet hoe ik in elkaar zit. Maar toen mijn collega’s vertelden dat ze die dingen altijd zo waardeerden, vond ik dat mooi om te horen. En het was extra speciaal doordat mijn kinderen en kleinkinderen erbij waren.”