Beleggingen ABP geraakt door Brexit

Op 23 juni heeft de Britse bevolking in een referendum uitgesproken de Europese Unie te willen verlaten. Deze zogenaamde Brexit werkt door in de financiële markten. Ook de beleggingen van ABP worden geraakt. Wat betekent dat?

Invloed op de dekkingsgraad

De uitslag van het referendum zorgt voor onzekerheid op de financiële markten. Het gevolg daarvan is dat beleggers vooral kiezen voor ‘veilige’ staatsleningen. Daardoor daalt de rente en daar heeft ABP last van. Een ander gevolg van de uitslag van het referendum is dat beleggers aandelen verkopen, waardoor de koersen dalen. Ook dat is op korte termijn niet gunstig voor onze beleggingen. Beide ontwikkelingen hebben een negatieve invloed op de dekkingsgraad van ABP.

We houden de ontwikkelingen in de gaten

ABP heeft in de afgelopen periode gezorgd voor een zo goed mogelijke voorbereiding op de gevolgen op korte termijn van de Brexit. Voor de lange termijn zijn wij gebaat bij een stabiele economie, maar het is nog onduidelijk welke effecten de Brexit daarop zal hebben. Wij houden de ontwikkelingen nu nauwlettend in de gaten.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven? Houd dan abp.nl in de gaten en meld u aan voor ABP Nieuwsbrief.

24-06-2016