ABP breidt beleggingen in Nederlandse startups uit

ABP investeert € 300 miljoen extra in startups in Nederland. De beleggingen worden gedaan door investeringsfonds INKEF Capital, dat met in totaal € 500 miljoen de grootste investeerder in Nederlandse startups wordt. Het geïnvesteerde pensioengeld draagt niet alleen bij aan het rendement voor de deelnemers van ABP, maar ook aan de ontwikkeling van de Nederlandse kenniseconomie.

Beleggingen zorgen voor werkgelegenheid

Bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool: ‘Voor ABP is het belangrijk dat beleggingen in Nederland zorgen voor werkgelegenheid en economische ontwikkeling, naast dat zij rendement opleveren voor onze deelnemers. INKEF heeft bewezen de juiste startups te kunnen vinden om pensioengeld succesvol te beleggen.’ Vorig jaar investeerde ABP via INKEF Capital al in bloemenstartup Bloomon.

‘ABP loopt met INKEF voorop’

De extra beleggingen dragen bij aan de ambitie van StartupDelta om het ondernemersklimaat in Nederland te bevorderen. Z.K.H. Prins Constantijn van Oranje van StartupDelta: ‘StartupDelta heeft als missie om het Nederlandse klimaat voor onder andere startups te bevorderen. Pensioenfondsen kunnen met langetermijnfinanciering een belangrijke rol spelen om de Nederlandse economie te versterken. Dit draagt bij aan de banen van de toekomst. Deze banen zijn ook nodig om de pensioenen in de toekomst te kunnen blijven betalen. ABP loopt hier met INKEF in voorop. Ik moedig andere institutionele beleggers dan ook aan een soortgelijke rol te spelen.’

07-09-2016