• Contact

ABP bouwt met Greystar 1.500 betaalbare huurwoningen in Nederland

Investering van € 420 miljoen
17 juni 2024

We investeren € 420 miljoen in de bouw van nieuwe, energiezuinige en betaalbare huurwoningen in de Randstad en andere grote steden.

5 miljard euro voor woningen in Nederland

Harmen van Wijnen, bestuursvoorzitter ABP: “ABP wil samen bouwen aan een goed pensioen in een leefbare wereld. Daarvoor zoeken we aantrekkelijke langetermijninvesteringen, en liefst investeringen die het verschil maken in de levens van onze deelnemers. Daarom hebben we ons ten doel gesteld in 2030 € 10 miljard met impact te beleggen in Nederland waarvan circa € 5 miljard euro in woningen.” ABP is al enige tijd bezig met investeren in de Nederlandse woningmarkt.

Woningen in de grote steden

Nu slaan we de handen ineen met de internationale vastgoedontwikkelaar Greystar Real Estate. Binnen het samenwerkingsverband Essential Housing willen we in totaal circa 1.500 woningen bouwen in de Randstad en andere grote steden. Het doel is dat minstens 2 van de 3 woningen bestemd zijn voor de verhuur in het gereguleerde en het middenhuursegment. Het eerste investeringsobject is een nieuw te bouwen wooncomplex met 780 appartementen in Leiden.

Zeer energiezuinig en goed bereikbaar

De vastgoedprojecten van Essential Housing zijn vooral gericht op starters en mensen met middeninkomens, essentiële beroepen en gepensioneerden, onder wie onze deelnemers. De woningen worden zeer energiezuinig en komen in de buurt van openbaar vervoer. Zo zijn de kosten aan energie en vervoer voor de bewoners zo veel mogelijk te verlagen.

Beeld: Kampman Architecten Den Haag