Wat vinden deelnemers van onze beleggingen?

Onderzoek
16 februari 2024

Ieder jaar laten we onafhankelijk onderzoek uitvoeren onder onze deelnemers: wat vinden zij van onze beleggingen? Op welke gebieden willen zij dat we met onze beleggingen impact maken? En hoe beoordelen zij ons duurzaam en verantwoord beleggingsbeleid? Dit zijn de belangrijkste resultaten uit ons laatste onderzoek.

Wat vinden deelnemers van onze beleggingskeuzes?

We hebben als doel zorgen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Om dat te bereiken, beleggen we het pensioengeld van onze deelnemers. Naast risico, rendement en kosten, kijken we daarbij naar de duurzaamheid van beleggingen. We vinden het belangrijk om te weten hoe u en andere deelnemers denken over de keuzes die we daarbij maken. Daarom laten we dit al sinds 2015 onderzoeken. In het laatste kwartaal van 2023 deden 1.036 mensen mee aan het meest recente onderzoek. Het waren zowel mensen die al pensioen van ons ontvangen als mensen die nog pensioen bij ons opbouwen. 

Duurzaam beleggen vindt een meerderheid belangrijk

In de resultaten is terug te zien dat 2 op de 3 deelnemers duurzaam en verantwoord beleggen belangrijk vindt. 51% vindt dat we duurzaam en verantwoord moeten beleggen, zelfs wanneer hun pensioen iets lager wordt. Deelnemers vinden dat we steeds duurzamer en verantwoorder zijn gaan beleggen. Deelnemers beoordelen dit met een rapportcijfer 7, het hoogste sinds 2015.