• Contact

Wie zijn de Leraren van het Jaar 2023?

Magda Pattiiha, Cora Posthumus, Pieter Uittenbogaard en Lieke Brugman
6 oktober 2023

Hoera! De Leraren van het Jaar 2023 zijn op een feestelijke manier bekendgemaakt. Stuk voor stuk hebben ze de afgelopen jaren veel indruk gemaakt op leerlingen, ouders en collega’s. Tijdens een spannende ontknoping maakten Andrew Niemeijer, voorzitter Stichting Leraar van het Jaar, en Mariëlle Paul, minister Primair en Voortgezet Onderwijs, de winnaars bekend. De titel Leraar van het Jaar wordt in 4 categorieën uitgereikt: primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

De winnaars op een rij

Speciaal onderwijs: Magda Pattiiha
Magda Pattiiha werkt als docent op de havo-afdeling van het Bredero College in Breda. In het laatste jaar van haar onderwijscarrière trapt zij niet op de rem. Als ambassadeur zet zij zich in voor het sociaal-emotioneel leren en leren-leren.

Primair onderwijs: Cora Posthumus
Cora Posthumus is leraar op het Taalcentrum Almere. Zij maakt zich al meer dan twintig jaar sterk voor gespecialiseerd en intensief taalonderwijs voor jonge nieuwkomers.

Voortgezet onderwijs: Pieter Uittenbogaard
Pieter Uittenbogaard is docent Economie op het Sint Maartenscollege in Voorburg. Hij is van mening dat leraren een cruciale rol vervullen in een wereld waarin desinformatie op de loer ligt. Zijn missie: zijn leerlingen hiertegen wapenen en ze een solide basis aan kennis bieden.

Mbo: Lieke Brugman
Lieke Brugman is docent Pedagogiek op het Astrum College, onderdeel van ROC A12. Zij maakt zich sterk voor het welzijn, de ontwikkeling en de weerbaarheid van haar studenten om de uitval in het mbo te beperken. Zonder mbo-studenten functioneert onze maatschappij niet.

Ambassadeurs die impact maken

De 4 winnaars zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Dat betekent dat ze gedurende het jaar impact maken door op verschillende momenten het onderwijsvak te promoten en zich in te zetten voor thema’s die de kwaliteit van de beroepsgroep raken. Zij worden vaak uitgenodigd in talkshows, participeren in onderwijsdebatten met collega’s en beleidsmakers.

Stichting Leraren van het Jaar

Sinds 1999 wordt de verkiezing Leraar van het Jaar georganiseerd. Inmiddels is de groep van 40 Leraren van het Jaar uitgegroeid tot de Stichting Leraren van het Jaar