‘Betaalbare huurwoningen met voorrang voor deelnemers’

Nieuwe investering in Vesteda
22 november 2023

We investeren opnieuw in een Nederlands woningproject. Een nieuwe investering in woningbelegger Vesteda zorgt ervoor dat er meer (huur)woningen in Rotterdam komen. Mensen met een maatschappelijk beroep zoals leraar, politieagent of zorgmedewerker krijgen voorrang voor deze woningen.

160 nieuwe woningen

De bouw van de woningen is onderdeel van het project Zuiderhof. Hier bouwt Vesteda op de plek van de vroegere Daniël den Hoedkliniek 160 nieuwe woningen. De appartementen gaat Vesteda met voorrang verhuren aan mensen die een maatschappelijk beroep hebben. Denk hierbij aan politieagent, leraar of zorgmedewerker.

'Aantrekkelijke langetermijninvestering'

Harmen van Wijnen, bestuursvoorzitter ABP: “ABP wil samen bouwen aan goed pensioen in een leefbare wereld. Nederland heeft een woningentekort en ook onze deelnemers ervaren dat. We investeren al decennialang in Vesteda en als vertrouwde partners zijn we gaan zoeken hoe we kunnen bijdragen aan oplossingen. En met succes. Via onze extra investering in Vesteda realiseren we betaalbare huurwoningen waarbij onze deelnemers voorrang krijgen. Een aantrekkelijke langetermijninvestering die zich uitbetaalt in goed pensioen en woningen voor onze deelnemers.”