• Contact

Krijgt u AOW van de overheid?

Dan gaat uw uitkering omhoog vanaf 1 juli 2023
22 juni 2023

Veel gepensioneerden van ABP krijgen niet alleen pensioen van ons, maar ook van de overheid: de AOW. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) zorgt hiervoor in Nederland. De AOW gaat op 1 juli omhoog. Op 24 juli krijgt u dus meer geld gestort op uw bankrekening. Op die dag betaalt ook ABP uw pensioen uit. Het pensioen van ABP verandert niet.

De overheid past de AOW elk half jaar aan:

  1.      op 1 januari, en;
  2.      op 1 juli.

In vergelijking met een half jaar geleden gaat de AOW omhoog met zo’n 2%. Netto gaat het om ongeveer € 20. De precieze bedragen vindt u op de website van de SVB.

U ziet bedragen met en zonder loonheffingskorting. Wat is dat?

Hoeveel u netto op uw bankrekening krijgt, hangt onder meer af van de loonheffingskorting. Over uw inkomen betaalt u belasting. Dat geldt dus ook voor de AOW en pensioen van ABP. U kunt korting krijgen op deze belasting. Dat is de loonheffingskorting. U betaalt dan minder belasting.

De loonheffingskorting kunt u maar op één inkomen toepassen. Want anders betaalt u te weinig loonbelasting en kunt u een naheffing krijgen van de Belastingdienst.

Krijgt u ook pensioen van ABP? Dan kunt u ervoor kiezen om de loonheffingskorting op dat pensioen toe te passen in plaats van de AOW. Dit kunt u regelen via MijnABP

Meer informatie

Kijk op de website van de SVB voor de precieze AOW-bedragen, de inhoudingen en de bedragen met en zonder loonheffingskorting.

Heeft u vragen over de loonheffingskorting? Neem dan contact op met de Belastingdienst via www.belastingdienst.nl of bel naar de Belastingtelefoon: 0800-0543.

Heeft u vragen over uw pensioen van ABP? Neem dan met ons contact op. Wij helpen u graag.