Meer dan 5 jaar voor uw AOW met pensioen?

Dan hoeft u niet langer een intentieverklaring te tekenen
18 juli 2023

Uw pensioen kunt u eerder in laten gaan. Bij ABP kunt op zijn vroegst op uw 60ste met pensioen. Voor 1 juli moest u een intentieverklaring tekenen als u meer dan 5 jaar voor uw AOW-leeftijd met pensioen ging. Dat hoeft nu niet meer. Dit komt doordat de nieuwe pensioenregels vanaf die datum zijn ingegaan.

Wat is een intentieverklaring?

Tot 1 juli 2023 moest u een intentieverklaring ondertekenen als uw pensioen van ABP eerder dan 5 jaar voor de AOW-leeftijd inging. Hierin verklaarde u niet meer te gaan werken als u met pensioen ging. Koos u voor gedeeltelijk pensioen? Dan verklaarde u voor hetzelfde percentage dat u pensioen opnam, (minimaal) minder te gaan werken.

Dit bevestigde u in de zogeheten ‘intentieverklaring'. Dit moest zo vanwege belastingregels.

Niet meer nodig door nieuwe regels

Met ingang van de nieuwe regels voor pensioen, zijn ook de belastingregels op dit punt anders geworden. Daardoor hoeft u geen intentieverklaring meer te tekenen.

Nieuwe regels voor pensioen

Oude verklaringen ook niet meer van toepassing

Heeft u in het verleden een intentieverklaring getekend toen u met pensioen ging? Dan is deze verklaring ook voor u niet meer van toepassing. U kunt nu zonder bezwaar weer betaald werk gaan doen naast uw pensioen.

ABP past zijn pensioenregeling nog aan deze nieuwe wettelijke regels aan.

Wilt u eerder met pensioen gaan?

Ga dan naar MijnABP. U kunt daar berekenen wat eerder stoppen met werken betekent voor uw pensioen.