• Contact

Meer glasvezel in het buitengebied dankzij ABP

Glaspoort neemt 50% aandeel in GlasDraad
18 april 2023Glaspoort gaat samenwerken met glasvezelbedrijf GlasDraad om meer huishoudens en bedrijven in het buitengebied aan te sluiten op glasvezel. ABP is (via uitvoerder APG) voor de helft eigenaar van Glaspoort. De andere helft is in handen van KPN. Glaspoort neemt nu een aandeel van 50% in GlasDraad.

GlasDraad en Glaspoort bundelen hun krachten om Nederland sneller te voorzien van internet via glasvezel. De activiteiten van beide bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan, waarbij GlasDraad voornamelijk actief is in buitengebieden en Glaspoort in kleinere gemeenten, dorpen en op bedrijventerreinen. Als onderdeel van deze samenwerking neemt Glaspoort een 50% deelneming in GlasDraad, met de mogelijkheid om op termijn GlasDraad volledig over te nemen. 

Klanten beter helpen

Samen kunnen de 2 glasvezelbedrijven veel meer huishoudens in het buitengebied aansluiten op glasvezel. Ook kunnen Glaspoort en GlasDraad kennis bundelen en klanten beter en op basis van de nieuwste technologie helpen. ABP en KPN sloten in 2021 een overeenkomst om in 2026 2,5 miljoen huishoudens aangeloten te hebben op glasvezel.