• Contact
Interior Design Photo Shoot of The Student Hotel Rotterdam - Official Images by Sal Marston Photography

ABP meer betrokken bij The Student Hotel

21 juni 2022

ABP neemt – via uitvoerder APG - een groter belang in The Student Hotel (TSH). Hierdoor is ABP nu 1 van de 3 eigenaren van dit bijzondere hotelconcept. De andere eigenaren van TSH zijn ondernemer Charlie MacGregor, de oprichter van The Student Hotel, en zijn TSH-managementteam en het Singaporese pensioenfonds GIC. Eerder had ABP al een kleiner belang in TSH.

Studenten, jongeren, maar ook andere gasten kunnen een kamer huren in The Student Hotel. Die kamers kunnen zowel als hotel- of studentenkamer worden gebruikt. Iedereen die een kamer huurt, kan gebruik maken van de in TSH aanwezige voorzieningen zoals fitness-, werk- en vergaderruimtes en restaurants. Op dit moment is TSH actief in heel Europa, van Groningen tot Lissabon. Het bedrijf heeft 15 vestigingen in onder andere Barcelona, Berlijn en Florence. In Nederland is TSH actief in Amsterdam (2 vestigingen), Den Haag, Rotterdam, Groningen, Eindhoven, Delft en Maastricht. Naast de 15 bestaande vestigingen, zijn plannen in ontwikkeling voor de opening van nog 10 filialen in verschillende Europese steden. Op termijn wil TSH groeien naar 50 filialen.

Hotels gebruiken vooral duurzame materialen

Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor TSH. Zo gebruiken de hotels zoveel mogelijk duurzame materialen voor de inrichting. Ook werkt het bedrijf nauw samen met lokale gemeenten en ondernemers. Harmen van Wijnen, bestuursvoorzitter pensioenfonds ABP: "We zijn enthousiast over de mogelijkheid om ons belang in The Student Hotel te vergroten. Deze extra investering levert een aantrekkelijk en stabiel rendement op en draagt zo bij aan een goed pensioen voor onze deelnemers. De combinatie van studentenkamers, hotelkamers, vergaderruimten, bars en restaurants die TSH biedt, brengt mensen bij elkaar vanuit verschillende generaties en met een verschillende achtergrond en ondersteunt daarmee de lokale economie. We beleggen graag in bedrijven die op meerdere terreinen van betekenis zijn voor de samenleving."

Kapitaal om verder te groeien

We investeren al sinds 2015 in TSH. Sinds die tijd is het bedrijf flink gegroeid en biedt het aantrekkelijke rendementen. Met deze stap kan TSH verder groeien in belangrijke Europese steden en een flink aantal nieuwe locaties openen. Zo openen nieuwe vestigingen in Madrid, Barcelona en Toulouse binnenkort hun deuren.