Pensioen en liefde: 5 tips op Valentijnsdag

13 februari 2022

Vandaag is het Valentijnsdag. De dag waarop geliefden, vrienden en familie elkaar extra aandacht geven en waardering voor elkaar uitspreken. Maar hoe zit het met de liefde als u met pensioen gaat? Wij vroegen gepensioneerde stellen naar hun Valentijntips. Dit zijn de vijf meest genoemde adviezen:

1. Doe onverwachte dingen

“Doe iets onverwachts. Nodig bijvoorbeeld alle kinderen uit om biefstuk te komen eten. En dan zien wie er komt.” (Els (70) en Daan (73)).

2. Til niet te zwaar aan dingen

“Je bent lang bij elkaar en dan gaat alles eigenlijk vanzelf. Humor is belangrijk. Til niet te zwaar aan dingen.” (Gerda (66) en Ronald)

3. Geef elkaar de vrijheid

“Het is niet goed om op elkaars lip te zitten. Ga samen eten, slapen en tv kijken. En zorg dat je daarnaast je eigen bezigheden hebt. Laat elkaar vrij.” (Leonard (69))

4. Onderneem dingen samen

“Wij hebben een camper gekocht. We hebben veel interesses, media, vakanties, uitgaan. Doe wat binnen je mogelijkheden ligt.” (Nanny) Of: “Spreek een gezamenlijke dag af. Voor de pandemie hadden wij bijvoorbeeld op woensdag onze ‘museumdag’.” (Ria en Ton, beiden 68)

5. Volg een PiZ curus

“Bij een cursus Pensioen in Zicht sta je stil bij wat het betekent als je stopt met werken. Hoe je invulling kan geven aan je dag na je pensionering. Ik doe vrijwilligerswerk in het bestuur van een huurdersvereniging en ik geef bijles (wiskunde) aan leerlingen. Maar we doen ook dingen samen.” (Mattie (66) en Mieke)