Wilt u plaatsnemen in het verantwoordingsorgaan van ABP?

15 september 2021

Bouwt u pensioen op of bent u gepensioneerde, dan kunt u zich in december 2021 en januari 2022 kandidaat stellen voor het verantwoordingsorgaan van ABP. Er komt namelijk per 1 juli 2022 een einde aan de zittingstermijn van de huidige leden. Stemmen gebeurt in april.

 

We organiseren verkiezingen voor een nieuwe lichting vertegenwoordigers in ons verantwoordingsorgaan (VO). U bent kiesgerechtigd als u op 1 februari 2022 deelnemer of gepensioneerde bent van ABP. In dat geval kunt u óók meedoen als kandidaat. Waarom u dat zou doen? Daar kunnen we kort over zijn. Als VO-lid behartigt u de belangen van alle 3 miljoen deelnemers bij ABP!

Kandidaat stellen doet u via de kandidatenlijst van een centrale of vereniging. Of door een eigen lijst te starten – dan moet u wel 500 steunbetuigingen hebben. We houden u op de hoogte van de verkiezingen via de ABP nieuwsbrief.

Wat doet het VO?

Het VO bestaat uit 48 leden. De zetels zijn verdeeld onder vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers en gepensioneerden. Samen geven ze het bestuur advies over beleid. Gevraagd én ongevraagd. Ook beoordelen ze of het bestuur verantwoorde beslissingen neemt. Hun oordeel verschijnt in het jaarverslag.

Het VO heeft nog meer taken. En wist u dat ieder lid een fractie vertegenwoordigt? Kom meer te weten op de pagina over het verantwoordingsorgaan.