• Contact

Reality Check van ABP in finale Galjaardprijs 2021

Stemmen voor de publieksprijs kan vanaf vandaag
18 oktober 2021

De Reality Check van ABP behoort tot de 5 finalisten van de Galjaardprijs 2021. Dat maakte Logeion, de beroepsvereniging voor communicatie, bekend op 6 oktober. Naast de vakprijs is er ook een publieksprijs. Daarbij wint het project met de meeste stemmen. Het is vanaf vandaag mogelijk om te stemmen. Op 4 november wordt bekend wie de winnaar is.

 

De Galjaardprijs wordt elk jaar uitgereikt aan het beste communicatieproject in het publieke domein. Dit gebeurt tijdens Pubcom21, het jaarlijkse congres voor communicatieprofessionals in het publieke domein. Naast de vakprijs maakt de Reality Check van ABP ook kans op de publieksprijs. U kunt hier uw stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Reality Check: financiële redzaamheid versterken

Vrouwen bouwen gemiddeld 40% minder pensioen op dan mannen. Dat gebeurt vaak onbewust. Volgens onderzoek houden vrouwen zich sowieso minder bezig met geldzaken dan mannen. Of ze maken andere carrièrekeuzes. ABP vindt het belangrijk dat mensen actief met pensioen bezig zijn en heeft daarom de Reality Check opgezet. Dit online platform is bedoeld om de financiële redzaamheid van vrouwen te versterken. Op www.realitycheck.nl kunnen zij zelf aan de slag met ervaringsverhalen, tips, links en tools. Voor echte gedragsverandering is er een gratis e-learning. Al 22.000 mensen – ook mannen – volgden deze e-learning en kregen meer inzicht en grip op hun geldzaken.

5 finalisten

Naast de Reality Check van ABP zijn de volgende projecten door naar de finale: Terugwinnaars (ROVA), NOW: de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (UWV), Jongeren Corona Campagne ‘Daar doe ik het voor’ (Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland) en Belevende-innovatieve communicatie rondom de coronacrisis in Zuyderland (Zuyderland).
De jury koos deze 5 finalisten uit 30 inzendingen op basis van de criteria Impact, Innovatie en Inspiratie.