‘Financieel bewustzijn van vrouwen moet verbeteren’

Hoe financieel wakker bent u?
2 november 2021

Uit onderzoek van ABP onder de eigen deelnemers blijkt dat veel vrouwen niet bezig zijn met hun pensioen. En dat kan ze tonnen aan pensioen kosten. De uitkomsten van dit onderzoek gelden voor de hele beroepsbevolking, zegt bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool vandaag in een interview met het AD. Daarom grijpt ABP de Pensioen3daagse aan voor een wake-up call voor vrouwen.

Campagne Pensioen3Daagse

ABP start vandaag op de eerste dag van de Pensioen3daagse met een campagne om het financieel bewustzijn bij vrouwen te verhogen. Dat gebeurt onder meer via filmpjes op social media en de vrouwenbladen. Want door nú in te grijpen, kunnen vrouwen voorkomen dat ze straks voor onaangename verrassingen komen te staan.

In 15 minuten inzicht

Corien Wortmann-Kool: ‘We wijzen de vrouwen op de website realitycheck.nl. Daar hebben we een laagdrempelige online training staan. In 15 minuten krijg je inzicht in je financiële situatie. Dan wordt duidelijk hoe je ervoor staat en wat je kunt doen. Inmiddels hebben al 22.000 vrouwen die online training gedaan. En 70% van hen onderneemt actie na de training.’

Reality Check is voor iedereen

ABP heeft de ambitie om de komende maanden zeker 220.000 vrouwen de Reality Check te laten doen. Deze website is bedoeld voor iedereen, dus ook voor vrouwen en mannen die geen deelnemer zijn van ABP.