Regenboogvlag

ABP hijst de regenboogvlag voor diversiteit en inclusie

29 juli 2021

Daags voor de start van de jubileumeditie van Pride Amsterdam hijst ABP op de kantoren in Amsterdam en Heerlen de regenboogvlag. Hiermee wil ABP laten zien dat we een diverse en inclusieve organisatie zijn waarin de deelnemers zich kunnen herkennen.

Met het hijsen van de regenboogvlag aan verschillende ABP-kantoren versterken we het statement om diversiteit en inclusie te bevorderen.

Pride Amsterdam vindt dit jaar voor de 25ste keer plaats. Het LHBTI-evenement* gaat van start op de laatste zaterdag van juli en duurt 9 dagen. De Pride-organisatie kan niet zo groot uitpakken als het zou willen vanwege de coronamaatregelen. Daarom zijn er geen straatfeesten mogelijk dit jaar.

Vooruitgang

Naast de regenboogvlag introduceert ABP vandaag op social media een speciaal ontworpen regenbooglogo. Dit bestaat uit de oorspronkelijke regenboogvlag mét de 5 kleuren van de Progress Pride-vlag, die een grotere focus heeft op inclusie en voortgang. Het logo weerspiegelt de waarden die ABP als bedrijf wil laten zien. Met dit logo ondersteunt ABP unieke individuen en onderstrepen we dat er vooruitgang nodig is.

*LHBTI staat voor: lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen.