Dag van het Onderwijs

ABP helpt bij goed onderwijs voor iedereen
22 januari 2021

De Verenigde Naties (VN) heeft 24 januari uitgeroepen tot de internationale dag van het onderwijs. Dat onderwijs de sleutel tot duurzame ontwikkeling is, weten we gelukkig. Wist u ook dat ABP niet alleen het pensioenfonds voor onderwijzers is, maar ook actief helpt om het onderwijs in sommige landen te verbeteren?

Als pensioenfonds doen we ons best zo duurzaam en verantwoord mogelijk te beleggen. Daarom beleggen we in de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Eén van die duurzaamheidsdoelen (nummer 4) is de toegang tot goed onderwijs voor iedereen. Onderzoek toont namelijk aan dat het verbeteren en toegankelijker maken van het onderwijs dé basis is om mensen een beter leven te geven en de welvaart in een land te verbeteren.

Het gaat goed met het onderwijs, maar het kan nog beter

Mede daarom beleggen we bijvoorbeeld in Kroton, een organisatie die in Brazilië onderwijs geeft aan mensen met de laagste inkomens. Mede dankzij Kroton en andere organisaties is al veel verbeterd. Zo is sinds 2000 het aantal kinderen dat niet naar school gaat wereldwijd gehalveerd. Toch zijn er nog altijd 57 miljoen kinderen die niet naar school kunnen. Door actief te beleggen in organisaties die helpen het onderwijs te verbeteren, proberen we dat aantal verder omlaag te krijgen.