Wat is het meest gelezen ABP-nieuws van 2021?

Veel interesse voor financiële informatie
31 december 2021

Informatie over de financiële positie en het duurzame beleggingsbeleid van ABP. Dat zijn de thema’s van 2021 die het meest gelezen werden op deze website. Maar mensen klikten ook veel op verhalen van de bekende Nederlanders die spraken over hun pensioen en persoonlijke verhalen van andere deelnemers. Op Facebook reageerden veel mensen op onze vragen.

Meest gelezen op deze website

We zaten eind 2020 in onzekerheid over een mogelijke pensioenverlaging. Daar is het gelukkig niet van gekomen. Maar het nieuws over hoe ABP het financieel deed in het eerste kwartaal van 2021 is het meest bekeken afgelopen jaar. Op de voet gevolgd door het interview met Alexander Rinnooy Kan.

Een ander groot nieuwsmoment was het besluit om te stoppen met beleggen in producenten van fossiele energie. Ook de 3 meest gestelde vragen hierover werden veel gelezen.

 Tenslotte werd het nieuws over de indexatie voor komend jaar veel bekeken. 

Meest bekeken op Facebook

We posten ook pensioenberichten via social media. Daarbij is Facebook het meest gewaardeerde medium. Het persoonlijke verhaal van Mirjam die vervroegd met pensioen ging, staat daar op 1. Gevolgd door de vragen over pensioen en werk die we via Facebook stelden. Op deze vragen reageerden de meeste mensen:

  1. Hoeveel uur per week werk jij?
  2. Hoe lang ben je in dienst bij de overheid?
  3. Wat mis je het meeste aan je werk nu je met pensioen bent? 

Meest bekeken op LinkedIn, Twitter en Instagram

De top 3 van LinkedIn betrof:

  1. onze nieuwe uitvoerend bestuurders;
  2. de roep om overgangsregels om pensioenverlagingen te voorkomen, en;
  3. het stoppen van de beleggingen in Glencore.

Ook op Twitter scoorde het bericht over de nieuwe uitvoerend bestuurders de meeste lezers. Gevolgd door informatie over de premie in 2022 en het bericht over het onderwerp pensioen in het coalitieakkoord. En, ten slotte, kwamen via Instagram veel mensen uit bij de Reality Check.

Ook in 2022 veel nieuws

In 2022 kunt u van ons weer nieuws en updates verwachten over financiële ontwikkelingen en over het nieuwe pensioenstelsel. Ook zullen we opnieuw interviews met deelnemers en bekende Nederlanders publiceren. En krijgt u weer handige tips en weetjes over uw pensioen. We houden u op de hoogte.