ABP biedt gemakkelijke schadevergoedingsregeling

Betrokken deelnemers krijgen een zorgvuldig berekend voorstel
3 december 2021

ABP presenteerde in de uitzending van Max Meldpunt op 3 december een zeer gebruiksvriendelijke oplossing voor schade. Hiermee komt voor 15.000 deelnemers die te laat de ‘aanvulling samenvallende diensttijd ABP/ander pensioenfonds’ aanvroegen, een einde aan een langlopend traject.

 

Bijna 2 jaar geleden riep ABP deelnemers op zich te melden, als zij mogelijk recht hadden op een aanvulling vanwege samenvallende diensttijd (pensioenopbouw bij ABP en pensioenopbouw bij een ander pensioenfonds op hetzelfde moment). Deelnemers deden dat massaal. En iedereen die recht had op de aanvulling heeft inmiddels een nabetaling ontvangen. Ook betaalde ABP wettelijke rente als vergoeding voor de periode waarin deze deelnemers niet over hun aanvulling konden beschikken.

Vergoeding voor financiële schade

Toch blijkt er soms nog andere financiële schade te zijn. Schade waarvoor een vergoeding gevraagd kan worden, maar waar een lange ingewikkelde procedure voor geldt. De deelnemer moet daarin zelf zijn schade aantonen. Dit vormt een drempel voor veel van hen. Die drempel nemen we nu weg.

Gemak staat voorop

ABP biedt deze eerste groep deelnemers proactief een schikking aan. Het gaat om een zorgvuldig berekende en evenwichtig vastgestelde vergoeding. De betrokken deelnemers krijgen allemaal bericht. Het enige dat zij hoeven te doen, is in te stemmen met het voorstel. Met deze werkwijze stelt ABP het gemak voor de betrokken deelnemers voorop.

 

Harmen van Wijnen, directeur van het Bestuurs Bureau van ABP, zei in de uitzending erg blij te zijn met de makkelijke en snelle oplossing voor deze groep deelnemers. Ook Ombudsman Rogier de Haan was positief: “Er ligt nu een schaderegeling die er echt goed uitziet. De rekenmethode is slim bedacht en belooft maatwerk.”