Koningin Máxima opent de Pensioen3Daagse

21 oktober 2019

Nog twee weken en dan gaat de Pensioen3Daagse van start. Deze editie wordt dinsdag 5 november geopend door een bijzondere gast: Koningin Máxima. Tijdens de openingsbijeenkomst, georganiseerd door Wijzer in geldzaken en ABP, zal het onder meer gaan over de financiële redzaamheid van vrouwen. De koningin gaat in gesprek met vrouwen die hiervoor een training van ABP hebben gevolgd.

Tijdens de Pensioen3Daagse, op 5, 6 en 7 november, zijn er tal van activiteiten in het hele land. Tientallen organisaties werken eraan mee, met één gezamenlijk doel: consumenten aanzetten zich te verdiepen in hun pensioen. In deze 9e editie van de Pensioen3Daagse staat de vraag centraal hoe we mensen kunnen helpen inzicht te krijgen in hun pensioen. En zo nodig actie te ondernemen.

ABP wil de financiële zelfredzaamheid van vrouwen vergroten

Vrouwen rond de 45 jaar hebben gemiddeld minder dan de helft van het pensioen van mannen opgebouwd. ABP wil zich graag inzetten om de financiële redzaamheid van deze groep vrouwen te vergroten. Daarom organiseren we het hele jaar trainingen, zodat vrouwen inzicht krijgen in hun eigen financieel gedrag en meer te weten komen over hun pensioen. Tijdens de openingsbijeenkomst vertellen we over de resultaten van deze training en gaan we met de deelnemers in gesprek over het vervolg.

Koningin Máxima erevoorzitter Wijzer in geldzaken

Koningin Máxima is sinds 2010 erevoorzitter van het landelijke platform Wijzer in geldzaken, dat de Pensioen3Daagse organiseert. Vanuit deze rol vraagt ze aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. 

Meer weten? Ga dan naar de site van Wijzer in geldzaken.