• Contact

Koningin Máxima start ABP-jaarprogramma Reality Check

5 november 2019

Vandaag start ABP met het jaarprogramma Reality Check. Met als doel: vrouwelijke deelnemers meer inzicht geven in hun pensioen en hen bewust maken van hun keuzes hierin. De aftrap van de campagne is onderdeel van de opening van de Pensioen3daagse door Koningin Máxima, vanochtend in Utrecht.

Vrouwen bouwen bij ABP gemiddeld 40% minder pensioen op dan mannen, met name doordat ze meer parttime werken. Ook verdiepen ze zich minder in hun financiële toekomst. Daarom is ABP met de campagne gestart. Onderdeel hiervan is de training ‘Financiën in de Vingers’, die door ABP wordt aangeboden. Tijdens de openingsbijeenkomst in Utrecht sprak Koningin Máxima met verschillende leraressen uit het basisonderwijs die deelnamen aan de training.

Bewuster keuzes maken

Corien Wortmann, bestuursvoorzitter ABP en ook aanwezig tijdens de bijeenkomst: ‘De campagne is letterlijk een reality check: hoe sta je er financieel voor ook als er dingen veranderen je leven? Zo kun je bewuster keuzes maken. Dus vrouwen doe mee, ga naar realitycheck.nl, krijg je financiën in de vingers en inzicht in je pensioen!’ 

Meer weten? Bekijk de video hierboven! Of ga naar de campagnesite van Reality Check.