ABP helpt bij aanvraag gemist arbeidsongeschiktheidspensioen

19 januari 2019

Bij ABP maken ongeveer 16.000 deelnemers geen gebruik van de zogeheten premievrije opbouw en het arbeidsongeschiktheidspensioen, terwijl ze daar mogelijk wél recht op hebben. Het arbeidsongeschiktheidspensioen bedraagt gemiddeld circa 200 euro bruto per maand. ABP vindt het belangrijk dat deze deelnemers het volledige pensioen krijgen dat hen toekomt. Daarom gaat het fonds (ex-)deelnemers helpen om dit pensioen alsnog aan te vragen. Ook verbeteren we de informatie over en het aanvragen van het arbeidsongeschiktheidspensioen.

De (ex-)deelnemers in kwestie worden zo snel mogelijk persoonlijk geïnformeerd. ABP werkt er momenteel hard aan om hun individuele situatie zorgvuldig in kaart te brengen. Daarbij wordt afgestemd met het UWV. Nieuwe en verbeterde manieren van data-analyse maakten het mogelijk deze groep deelnemers in beeld te brengen.

Pensioenaanvraag voortaan 'snel en eenvoudig'

ABP-directeur Nicole Beuken vindt het vervelend dat deze deelnemers geen pensioen hebben aangevraagd terwijl  ze daar wel recht op hadden: ‘Ik wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat die groep mensen krijgt waar ze recht op heeft. En natuurlijk gaan we ervoor zorgen dat deelnemers dit pensioen voortaan snel en eenvoudig kunnen aanvragen.’ Zo komt er een online tool waarmee deelnemers die in de toekomst arbeidsongeschikt raken, snel en eenvoudig hun arbeidsongeschiktheidspensioen kunnen aanvragen. Verder gaat ABP de regeling in de toekomst beter onder de aandacht bij deelnemers en werkgevers brengen.

Bent u een van de betrokken deelnemers?

Dan ontvangt u de komende dagen een brief met meer informatie. Heeft u vragen hierover, dan kunt u altijd contact ons opnemen. ABP heeft een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen (045 - 579 61 70) om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Of kijk op de campagnepagina voor meer informatie.