ABP investeert in Nederlandse hotelketen City ID

16 december 2019

ABP heeft een belangrijk aandeel genomen in de Nederlandse hotelketen City ID, één van de grootste spelers op het gebied van ‘aparthotels’. ABP ziet hotels als een aantrekkelijke belegging voor deelnemers. Eerder investeerden we al in de hotelketens CitizenM en The Student Hotel.

Aparthotels zijn een combinatie van appartementen en hotels. Ze hebben alle voordelen van een hotel (reiniging, service en maaltijdservice) maar bestaan uit appartementen in plaats van kamers. De vestigingen van City ID onderscheiden zich op meerdere onderdelen van de traditionelere hotels. Ze bieden een oplossing voor gasten die op zoek zijn naar een accommodatie voor langere termijn, vertelt Robert Jan Foortse, hoofd European Property Investements bij APG (de pensioenuitvoerder van ABP). Foortse ziet mogelijkheden om het concept uit te rollen naar andere grote Europese steden. We kijken ernaar uit om hier met het team van City ID mee aan de slag te gaan.’

Dubbele cijfers

APG belegt voor ongeveer €2 miljard in hotels. Dat is circa 5% van de totale vastgoedportefeuille. Hotelbeleggingen hebben de afgelopen jaren een goed rendement opgeleverd. Een groeiend aantal toeristen en zakenreizigers zorgt voor volle kamers en oplopende kamerprijzen. Ook de waarde van de hotels is de afgelopen jaren toegenomen. Het totale rendement per jaar kwam in 2018 in de dubbele cijfers uit. Foortse verwacht dat die stijgende trend zich gaat voortzetten.

Amsterdam

City ID heeft momenteel drie vestigingen in Amsterdam. De afgelopen twee jaar opende het de hotels Twenty Eight aan het Stadionplein en Boat & Co in de Houthaven.