Uw pensioen aanvragen

Wilt u binnen 9 maanden met pensioen gaan? Vraag uw pensioen dan digitaal aan in MijnABP. U ziet direct wat u aan pensioen gaat ontvangen. Wel zo makkelijk!

In MijnABP doorloopt u stap voor stap alle keuzes die u heeft. U ziet vervolgens direct wat dit financieel voor u betekent. Uw keuzes kunt u zo vaak aanpassen als u wilt. Heeft u alles naar wens ingevuld? Accepteer dan uw pensioenplan en uw aanvraag is verzonden. U ontvangt van ons een bevestiging per post en bij uw berichten in MijnABP. Daarna is uw aanvraag definitief.

ABP kan loonheffinskorting toepassen op uw pensioen. Of dit voor u handig is, is een persoonlijke keuze die afhankelijk is van de hoogte van uw inkomen, situatie en voorkeur.  Lees meer over loonheffing en loonheffingskorting bij ABP.

  • Inloggen in MijnABP met DigiD. Zorg ervoor dat u de juiste instellingen van DigiD activeert. Hoe? Bekijk de pagina met DigiD uitleg.
  • Rekeningnummer waarop we uw pensioen mogen overmaken.
  • Toestemming van uw partner als u het nabestaandenpensioen wilt verhogen of verlagen.

Heeft u of uw partner, in dezelfde periode dat u bij ABP pensioen opbouwde, ook bij een ander pensioenfonds pensioen opgebouwd? Of bent u tijdens uw pensioenopbouw bij ABP niet verzekerd geweest voor de AOW? Dan heeft u mogelijk recht op een aanvulling op uw ABP-pensioen.

Lees meer op de pagina 'Aanvulling op uw pensioen'.
Of bekijk de veelgestelde vragen over de aanvulling.
  • U bepaalt zelf de ingangsdatum van uw pensioen. U kunt geen pensioen aanvragen vanaf een datum die in het verleden ligt.
  • U kunt uw pensioenaanvraag niet wijzigen. Bereken daarom vooraf goed wat de financiële gevolgen van keuzes zijn.

ABP Ouderdomspensioen

Als u ABP OuderdomsPensioen heeft, kunt u uw pensioen niet online aanvragen. Wij sturen u ongeveer zes maanden voor uw AOW-leeftijd een pensioenvoorstel en een aanvraagformulier voor uw pensioen.

Militairen

Vanaf het moment dat u met leeftijdsontslag gaat tot uw 65ste, ontvangt u UGM. Wij krijgen hierover bericht van Defensie en sturen u een aanvraagformulier voor de uitbetaling van uw UGM. Ongeveer zes maanden voor uw 65ste verjaardag sturen wij u een pensioenvoorstel en een aanvraagformulier voor uw ouderdomspensioen.

Woonachtig in buitenland

Als u in het buitenland woont en de Nederlandse nationaliteit heeft, kunt u ook een DigiD aanvragen. Op DigiD voor Nederlanders in het buitenland kunt u lezen hoe u dit doet. Heeft u geen Nederlandse nationaliteit, dan kunt u helaas geen DigiD aanvragen. Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefonisch aanvragen

U kunt uw pensioen ook telefonisch aanvragen bij onze klantenservice. Wij sturen u dan het aanvraagformulier met een voorlopige opgave per post toe. Als u ons voorstel accepteert, stuurt u het aanvraagformulier ingevuld naar ons terug.
Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van uw pensioen? Bel dan onze klantenservice. Wij helpen u graag.
Hulp nodig?