Pensioen samenstellen in MijnABP

 

Krijg inzicht in uw financiële toekomst. Goed voorbereid met pensioen gaan geeft een gerust gevoel. Daarom is het slim om nu al na te denken over wat u straks nodig heeft. En wat u nodig heeft om dat te regelen.

Dit kan in MijnABP.  We leggen 3 hulpmiddelen op deze pagina aan u uit. Het kan zijn dat u in MijnABP 1 of meerdere hulpmiddelen ziet staan.

Uw inkomen voor later

'Kan ik goed rondkomen als ik eerder stop met werken?' en ‘Wat kan ik uitgeven als ik met pensioen ga?' Met Overzicht & Inzicht krijgt u inzicht in uw financiële toekomst. U ziet dan wat u nu kunt doen om later te leven zoals u wilt. 

Hoe werkt het?

Wij hebben berekend wat uw verwachte inkomsten en uitgaven zijn als u uw pensioenleeftijd bereikt. Dit berekenen we op basis van uw gegevens die bij ons bekend zijn. Vul dit overzicht aan. Dan ziet u hoeveel geld u per maand over houdt of juist tekortkomt. Ook kunt u uw situatie bekijken met de keuzes die u maakt voor later. Bijvoorbeeld hoe uw toekomt eruitziet als u eerder stopt met werken. Met het overzicht dat u ziet, kunt u kijken wat u nu kunt doen om uw keuze later waar te maken. Soms kunt u Overzicht & Inzicht nog niet gebruiken. Bijvoorbeeld als u militair bent of een arbeidsongeschiktheidspensioen ontvangt. Heeft u een partner? Dan kunt u het overzicht ook aanvullen met de gegevens van uw partner.

Maak een uitgebreid pensioenvoorstel

Komt het moment dat u met pensioen gaat dichterbij? En wilt u een persoonlijk en uitgebreid pensioenvoorstel maken? Dat gaat makkelijk met de keuzehulp in MijnABP

Hoe werkt het?

De keuzehulp biedt online begeleiding bij het plannen en aanvragen van een pensioen dat bij u past. U rekent in de tool met de gegevens die al bekend zijn bij ons. Voeg de gegevens van andere pensioenfondsen makkelijk zelf toe. Heeft u een partner? Dan kunt u het overzicht ook aanvullen met de gegevens van uw partner. Zo krijgt u een totaaloverzicht met alle inkomsten en uitgaven op uw gewenste pensioenleeftijd. Heeft u een partner? Dan kunt u het overzicht ook aanvullen met de gegevens van uw partner. De keuzehulp laat zien wat er gebeurt met uw pensioenbedrag in verschillende situaties. Bent u tevreden met uw persoonlijk pensioenvoorstel? Vraag dan direct uw pensioen aan. Soms kunt u de keuzehulp nog niet gebruiken. Bijvoorbeeld als u militair bent of een arbeidsongeschiktheidspensioen ontvangt. 

Uw pensioen plannen en aanvragen

Kunt u bijna met pensioen en wilt u uw pensioen aanvragen? Dat kan met ‘Plan uw pensioen’ in MijnABP.

Hoe werkt het?

In ‘Plan uw pensioen’ maakt u verschillende pensioenvoorstellen stap voor stap. Zo ziet u direct hoe hoog uw pensioenbedrag is in verschillende situaties. U kunt zo veel pensioenvoorstellen maken als u wilt. Heeft u alles naar wens ingevuld? Vraag dan direct uw pensioen aan. Dit kunt u online aanvragen als u binnen 9 maanden met pensioen wil gaan. Vraagt u uw pensioen niet aan? Dan kunnen wij u niet betalen. 

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor u?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld u ook aan voor de nieuwsbrief!