• Contact
Copyright © Philip Driessen Fotografie, www.philipdriessen.com, all rights reserved

eIDAS

Nieuw: Inloggen vanuit het buitenland zonder DigiD

Tot voor kort kon u vanuit het buitenland niet zonder DigiD inloggen op een website van de Nederlandse overheid of uw persoonlijke Mijn-omgeving. Onderstaande landen maakten in de EU-verordening eIDAS afspraken over het accepteren van elkaars elektronische ID (eID).

Daardoor kunt u nu ook zonder DigiD veilig inloggen in MijnABP. U maakt dan gewoon gebruik van het nationale inlogmiddel van dat land. Bekijk hier welke landen deelnemen.

For English click here.

Een eID is een elektronische identiteit die u veilig persoonlijke toegang biedt tot websites en online platforms van de overheid. Of van organisaties die een overheidstaak uitvoeren zoals een pensioenfonds of een bank. Voor Nederland is de officiële eID de DigiD.

EU-landen gebruiken verschillende elektronische identificatiemiddelen (eID) zoals DigiD. Tot voor kort bestonden er geen afspraken over het accepteren van elkaars eID’s. Dat verandert met de EU-verordening eIDAS. Hiermee geven overheidsorganisaties in deelnemende EU-landen elkaars eID’s toegang. Het inlogmiddel moet wel goedgekeurd zijn door de Europese Commissie.

Meer informatie over eIDAS en DigiD vindt u ook op de website van de rijksoverheid.

Vindt u op onze site niet het antwoord op uw vraag? Neem dan contact met ons op via 045 579 60 70. U kunt ons natuurlijk ook mailen óf stel u vraag via de chat.