Overlijden

Klik op de situatie die bij u past

Nabestaandenpensioen: wat is geregeld wanneer ik overlijd?

Wanneer u overlijdt, krijgen uw nabestaanden mogelijk een ABP NabestaandenPensioen van ons. Dit is een financiële regeling die bedoeld is om steun te bieden aan uw (ex-)partner en kind(eren). 

Video: wat als ik overlijd?

Wanneer uw nabestaanden pensioen krijgen

Nabestaandenpensioen voor uw (ex-)partner wordt ook wel partnerpensioen genoemd. Uw (ex-)partner krijgt dit levenslang. Voor kinderen en stiefkinderen heet dit wezenpensioen.

Of uw nabestaanden pensioen krijgen, hangt af van een aantal voorwaarden:

  • u bouwt ABP NabestaandenPensioen op, of
  • u krijgt een uitkering waarmee u ouderdomspensioen opbouwt bij ABP.

Verder kijken wij nog naar een aantal andere factoren die bepalen of uw (ex-)partner en/of kinderen een nabestaandenpensioen krijgen. Wilt u weten waar uw nabestaanden recht op hebben? 

Nabestaandenpensioen verhogen of verlagen met ouderdomspensioen

Als u met pensioen gaat, beslist u of u de hoogte van het nabestaandenpensioen wilt veranderen. Lees hier meer informatie.

Uw nabestaanden financieel verzorgd achter laten

Op Kandoor.nl leest u meer informatie over aanvullende maatregelen op uw nabestaandenpensioen. En heeft u een vraag waar u zelf niet uitkomt? Stel deze dan gratis aan de financiële experts van Kandoor.nl.

Neem ook een kijkje in de Nibud-tool Geldwijzer Nabestaanden. Hiermee krijgt u inzicht in de regelingen die kunnen gelden na een overlijden. 

Disclaimer. Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te vermelden. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de toegankelijkheid en inhoud van sites waarnaar wij verwijzen.

final-step-02c5348c9a

Heeft u een vraag?

Neem voor meer informatie contact met ons op via +31 45 579 62 65. U kunt ons natuurlijk ook mailen. Of stel uw vraag via de chat. We helpen u graag!