• Contact

Hoe werkt waardeoverdracht van een ander pensioenfonds naar ABP

Bouwt u bij ons pensioen op? Dan kunt u kiezen voor waardeoverdracht. Dit betekent dat u eerder opgebouwd pensioen bij een andere pensioenuitvoerder meeneemt naar ABP. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden.

Controleer of waardeoverdracht mogelijk is

Waardeoverdracht is alleen mogelijk als de beleidsdekkingsgraad van beide pensioenuitvoerders 100% of hoger is. De beleidsdekkingsgraad van ABP is 100% of hoger. Dit betekent dat u waardeoverdracht bij ons kunt aanvragen. Is de beleidsdekkingsgraad van uw vorige pensioenuitvoerder ook 100% of hoger? Dan ontvangt u van ons een offerte. Bent u akkoord met deze offerte? Dan wordt de waardeoverdracht uitgevoerd. Bekijk onze actuele beleidsdekkingsgraad

Kijk naar de hoogte van uw pensioen

Is het pensioen dat u bij uw vorige pensioenuitvoerder opbouwde tussen € 2,00 en € 592,51 bruto per jaar? Dan kan uw vorige pensioenuitvoerder uw pensioen automatisch naar ons overdragen. Het maakt in dat geval niet uit of de beleidsdekkingsgraad van beide pensioenuitvoerders hoger of lager dan 100% is.

Maak uw afweging

Op deze pagina vindt u meer informatie of waardeoverdracht handig voor u is. En krijgt u inzicht wat waardeoverdracht voor u betekent.

Doorlooptijd waardeoverdracht

Heeft u waardeoverdracht aangevraagd? Dan kan het tot 7 maanden duren totdat het pensioen is overgedragen. Hieronder ziet u een overzicht van de termijnen die bij elke fase horen:
 

  1. U doet een verzoek voor waardeoverdracht. Hier zit geen tijdsbestek aan.
  2. ABP doet binnen 1 maand een verzoek bij het oude pensioenfonds om een opgave.
  3. U oude pensioenfonds verstrekt binnen 2 maanden een opgave.
  4. ABP stuurt binnen 2 maanden na ontvangst van de gegevens, u een opgave.
  5. U beslist binnen 2 maanden na ontvangst of u wel of geen waardeoverdracht wil.
  6. Binnen 10 werkdagen na uw beslissing wordt de waarde overgedragen.

Let op: in individuele situaties, kan er afgeweken worden van bovengenoemde termijnen.

Als u waardeoverdracht regelt via mijnwaardeoverdracht.nl en uw pensioenfondsen zijn bij Mijnwaardeoverdracht aangesloten, kunt u de waardeoverdracht sneller aanvragen.

Vraag aan via Mijnwaardeoverdracht.nl

U vraagt waardeoverdracht aan via mijnwaardeoverdracht.nl. Mijnwaardeoverdracht is een gezamenlijk initiatief van de pensioensector. U kunt een waardeoverdracht met behulp van Mijnwaardeoverdracht veel sneller en eenvoudiger regelen. U vergelijkt uw verschillende pensioenfondsen. U regelt dit online door de offerte te ondertekenen. Dit doet u samen met uw partner, als u die heeft. 

Video: wat is waardeoverdracht

Waardeoverdracht van ABP naar ander pensioenfonds

U krijgt dan later geen pensioen van ABP maar van de pensioenuitvoerder waarnaar u uw pensioen overdraagt. Vraag waardeoverdracht aan bij uw nieuwe pensioenuitvoerder. Een voorwaarde voor waardeoverdracht is dat de financiële situatie van ABP en de andere pensioenuitvoerder voldoende is. Kijk op waardeoverdracht van ABP voor meer informatie. 

Internationale waardeoverdracht

Als u pensioen heeft opgebouwd in het buitenland, kunt u dit overdragen aan ABP. U wilt een verzoek tot internationale waardeoverdracht indienen? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken dan samen of aan de eisen voor internationale waardeoverdracht is voldaan.

Veelgestelde vragen waardeovedracht

Heeft u op deze pagina niet alle informatie gevonden die u zocht? Kijk dan ook eens op ons veelgestelde vragen pagina.

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor u?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld u ook aan voor de nieuwsbrief!

final-step-ded03041d3

Heeft u een vraag?

Neem voor meer informatie contact met ons op via 045 579 62 55. U kunt ons natuurlijk ook mailen. Of stel uw vraag via de chat. We helpen u graag!