Waardeoverdracht naar ABP: hoe werkt het?

Bouwt u bij ons pensioen op? Dan kunt u kiezen voor waardeoverdracht. Dit betekent dat u eerder opgebouwd pensioen bij een andere pensioenuitvoerder meeneemt naar ABP.

Controleer of waardeoverdracht mogelijk is

Waardeoverdracht is alleen mogelijk als de beleidsdekkingsgraad van beide pensioenuitvoerders 100% of hoger is. De beleidsdekkingsgraad van ABP is 100% of hoger. Dit betekent dat u waardeoverdracht bij ons kunt aanvragen. Is de beleidsdekkingsgraad van uw vorige pensioenuitvoerder ook 100% of hoger? Dan ontvangt u van ons een offerte. Bent u akkoord met deze offerte? Dan wordt de waardeoverdracht uitgevoerd. 

Bekijk hier onze actuele beleidsdekkingsgraad

Kijk naar de hoogte van uw pensioen

Is het pensioen dat u bij uw vorige pensioenuitvoerder opbouwde tussen € 2,00 en € 594,89 bruto per jaar? Dan kan uw vorige pensioenuitvoerder uw pensioen automatisch naar ons overdragen. Het maakt in dat geval niet uit of de beleidsdekkingsgraad van beide pensioenuitvoerders hoger of lager dan 100% is.

Maak uw afweging

Op deze pagina vindt u meer informatie over waardeoverdracht. En krijgt u inzicht wat waardeoverdracht voor u betekent.

Doorlooptijd waardeoverdracht

Heeft u waardeoverdracht aangevraagd? Dan kan het tot 7 maanden duren totdat het pensioen is overgedragen. Uw oude pensioenuitvoerder heeft twee maanden de tijd om de gegevens aan ABP door te geven. Daarna gaat ABP aan de slag met een offerte, dit kan 2 maanden duren. Tot slot heeft u zelf 2 maanden de tijd om de offerte te vergelijken en ondertekend terug te sturen.

Aanvragen via Mijnwaardeoverdracht

Via mijnwaardeoverdracht vergelijkt u de pensioenregelingen en regelt u in een paar minuten de waardeoverdracht. U kunt waarderoverdracht hier aanvragen als u wilt overdragen vanuit een aantal pensioenuitvoerders. Wij hebben alle aangesloten pensioenuitvoerders op een rijtje gezet. Alle informatie over mijnwaardeoverdracht.nl vindt u hier bij elkaar.

Vraag waardeoverdracht aan in 3 stappen

1. Aanvragen 

U vraagt waardeoverdracht aan bij ons via MijnABP. Log op MijnABP in met uw DigiD.

 

2. U hoeft verder niets te doen 

U ontvangt van ons een bevestiging van uw aanvraag. Dit is nog geen definitieve aanvraag, u ontvangt eerst nog een offerte. Deze offerte ontvangt u als waardeoverdracht ook mogelijk is bij uw vorige pensioenuitvoerder. Pas als u akkoord gaat met de offerte, wordt de waardeoverdracht uitgevoerd. 

 

3. De offerte volgt later 

Is de beleidsdekkingsgraad van beide pensioenuitvoerders 100% of meer? Dan ontvangt u van ons een offerte. In de offerte vindt u meer uitleg over de waardeoverdracht en wat u moet doen om de waardeoverdracht definitief aan te vragen.

 

In deze video leggen we in 2 minuten uit wat waardeoverdracht is en hoe u dit regelt. 

U krijgt dan later geen pensioen van ABP maar van de pensioenuitvoerder waarnaar u uw pensioen overdraagt. Vraag waardeoverdracht aan bij uw nieuwe pensioenuitvoerder. Een voorwaarde voor waardeoverdracht is dat de financiële situatie van ABP en de andere pensioenuitvoerder voldoende is.

U vindt alle informatie over waardeoverdracht van ABP hier bij elkaar. 

Als u pensioen heeft opgebouwd in het buitenland, kunt u dit overdragen aan ABP. U wilt een verzoek tot internationale waardeoverdracht indienen? Download het formulier Modelvragenlijst Internationale Waardeoverdrachten (English version), vul het in en stuur het naar uw buitenlandse pensioenuitvoerder. Deze stuurt het vervolgens naar ABP:

ABP
Postbus 4830
6401 JM Heerlen

Wij bekijken dan of aan de eisen voor internationale waardeoverdracht is voldaan.

English version

If you have accrued pension benefits abroad, you can transfer these to ABP. If you want to submit a request for the international transfer of accrued benefits, then download the Model Questionnaire for the International Transfer of Accrued Benefits, complete the form, and send it to your pension provider abroad. They will then forward it to ABP:

ABP
PO Box 4830
6401 JM Heerlen

We will check whether the requirements for transferring accrued benefits abroad have been met.

Heeft u op deze pagina niet alle informatie gevonden die u zocht? Kijk dan ook eens op ons veelgestelde vragen pagina.