Waardeoverdracht naar ABP: hoe werkt het?

Bouwt u bij ons pensioen op? Dan kunt u kiezen voor waardeoverdracht. Dit betekent dat u eerder opgebouwd pensioen bij een andere pensioenuitvoerder meeneemt naar ABP.


Controleer of waardeoverdracht mogelijk is

Waardeoverdracht is alleen mogelijk als de beleidsdekkingsgraad van beide pensioenuitvoerders hoger is dan 100%. De beleidsdekkingsgraad van ABP is nu lager dan 100%. 
U kunt waardeoverdracht wel al bij ons aanvragen, maar deze wordt nog niet uitgevoerd. Zodra de beleidsdekkingsgraad van ABP én de andere pensioenuitvoerder 100% of hoger is ontvangt u van ons een offerte. Bent u akkoord met deze offerte? Dan wordt de waardeoverdracht uitgevoerd. 


Kijk naar de hoogte van uw pensioen

Is het pensioen dat u bij uw vorige pensioenuitvoerder opbouwde tussen € 2,00 en € 503,24 bruto per jaar? Dan kan uw vorige pensioenuitvoerder uw pensioen automatisch naar ons overdragen. U wordt hierover op de hoogte gebracht door uw vorige pensioenuitvoerder, hier hoeft u zelf niets voor te doen. Het maakt in dat geval niet uit of de beleidsdekkingsgraad van beide pensioenuitvoerders hoger of lager dan 100% is.


Maak uw afweging

Op deze pagina vindt u meer informatie over waardeoverdracht. En krijgt u inzicht wat waardeoverdracht voor u betekent.


Vraag waardeoverdracht aan in 3 stappen

1. Aanvragen 
U vraagt waardeoverdracht aan bij ons via MijnABP. Log op MijnABP in met uw DigiD.
 
2. U hoeft verder niets te doen 
U ontvangt van ons een bevestiging van uw aanvraag. Dit is nog geen definitieve aanvraag, u ontvangt eerst nog een offerte. Deze offerte ontvangt u zodra waardeoverdracht mogelijk is. Pas als u akkoord gaat met de offerte, wordt de waardeoverdracht uitgevoerd. 
 
Op dit moment is onze beleidsdekkingsgraad lager dan 100%. Dit betekent dat wij uw waardeoverdracht niet gelijk kunnen afronden. Zodra beide pensioenuitvoerders een beleidsdekkingsgraad van 100% of hoger hebben wordt uw aanvraag voor waardeoverdracht automatisch opgestart. U ontvangt dan van ons de offerte. 
 
3. De offerte volgt later 
Zodra de beleidsdekkingsgraad van beide pensioenuitvoerders 100% of meer is ontvangt u van ons een offerte. In de offerte vindt u verdere uitleg over de waardeoverdracht en wat u moet doen om de waardeoverdracht definitief aan te vragen.
Als u pensioen heeft opgebouwd in het buitenland, kunt u dit overdragen aan ABP. U wilt een verzoek tot internationale waardeoverdracht indienen? Download het formulier Modelvragenlijst Internationale Waardeoverdrachten (of de Engelse versie), vul het in en stuur het naar uw buitenlandse pensioenuitvoerder. Deze stuurt het vervolgens naar ABP:

ABP
Postbus 4830
6401 JM Heerlen

Wij bekijken dan of aan de eisen voor internationale waardeoverdracht is voldaan.
Hulp nodig?