Waardeoverdracht naar ABP: hoe werkt het?

Bouwt u bij ons pensioen op? Dan kunt u kiezen voor waardeoverdracht. Dit betekent dat u eerder opgebouwd pensioen meeneemt naar ABP.


Controleer of waardeoverdracht mogelijk is

Waardeoverdracht is alleen mogelijk als de beleidsdekkingsgraad van beide pensioenuitvoerders hoger is dan 100%. De beleidsdekkingsgraad van ABP is nu lager dan 100%. U kunt direct waardeoverdracht aanvragen. De offerte ontvangt u van ons als onze beleidsdekkingsgraad hoger is dan 100%. Lees meer over onze dekkingsgraad.

Kijk naar de hoogte van uw pensioen

Is uw eerder op gebouwde pensioen tussen € 2,00 en € 503,24 bruto per jaar? Dan kan uw vorige pensioenuitvoerder het pensioen automatisch overdragen. Het maakt in dat geval niet uit of de beleidsdekkingsgraad hoger of lager dan 100% is.


Maak uw afweging


Vraag waardeoverdracht aan in 3 stappen

1. Aanvragen 
U vraagt waardeoverdracht aan bij ons via MijnABP.
 
2. U hoeft verder niets te doen 
U ontvangt van ons een bevestigingsbrief voor uw aanvraag. Op dit moment is onze beleidsdekkingsgraad lager dan 100%. Om die reden kunnen we uw aanvraag niet meteen in behandeling nemen.
 
3. De offerte volgt later 
Zodra onze beleidsdekkingsgraad boven de 100% is nemen wij contact met u op. U ontvangt van ons een offerte. In de offerte vindt u verdere uitleg over de waardeoverdracht.
Als u pensioen heeft opgebouwd in het buitenland, kunt u dit overdragen aan ABP. U wilt een verzoek tot internationale waardeoverdracht indienen? Download het formulier Modelvragenlijst Internationale Waardeoverdrachten (of de Engelse versie), vul het in en stuur het naar uw buitenlandse pensioenuitvoerder. Deze stuurt het vervolgens naar ABP:

ABP
Postbus 4830
6401 JM Heerlen

Wij bekijken dan of aan de eisen voor internationale waardeoverdracht is voldaan.
Hulp nodig?