• Contact

U wilt met pensioen op het moment dat u AOW krijgt

Wat moet u doen om pensioen te krijgen?

U krijgt van ons een formulier ‘Met pensioen gaan’. Dit formulier krijgt u 9 maanden voordat u uw AOW-leeftijd bereikt. Met het formulier vraagt u uw ABP-pensioen bij ons aan. U kunt het pensioen alleen laten ingaan op een datum die in de toekomst ligt. Om uw pensioen op uw AOW-leeftijd te laten ingaan, moet u het pensioen daarom vóór die datum bij ABP aanvragen. Heeft u dit formulier niet gekregen? Neemt u dan contact (zie Vragen of klachten) met ons op.

 

Wanneer krijgt u uw pensioen?

U krijgt uw pensioen vanaf de dag waarop u uw  AOW-leeftijd bereikt. We gebruiken hiervoor de rekenregels die in bijlage 1 Tabellenboek van dit reglement staan. Wij betalen uw pensioen in de tweede helft van iedere maand. U krijgt dit tot de laatste dag van de maand waarin u overlijdt.

Let op! Was u in dienst door 1 januari 1996? Dan gelden er voor u extra regels. Bekijk dan de overgangsbepalingen die voor u van toepassing zijn.
K1 Heeft u pensioen bij ABP opgebouwd vóór 1 januari 1996?
K2 Heeft u vóór 1 januari 1986 pensioen opgebouwd bij ABP?
K3 Heeft u in de periode van 1 januari 1986 tot 1 januari 1996 pensioen opgebouwd bij ABP?

Let op! Was u in dienst voor 1 januari 2007? Dan gelden er voor u extra regels. Bekijk dan de overgangsbepaling die voor u van toepassing is.
A1 Ouderdomspensioen - Heeft u recht op een suppletie in verband met arbeidsongeschiktheid?