Bewust bezig zijn wat hij en zijn gezin eten, is ook voor Samy Woliner belangrijk. Maar dat betekent niet dat ze helemaal geen vlees meer eten. “We eten 5 dagen per week vegetarisch. De groenten en fruit die wij eten zijn biologisch. De andere 2 dagen eten we alleen vlees of vis als het biologisch is. Voor ons betekent bewust bezig zijn niet dat we helemaal naar 0 moeten.”
In het samengestelde gezin van Rob Bauer, hoogleraar Institutionele Beleggingen aan de Universiteit van Maastricht, heeft ieder zijn eigen voorkeuren als het gaat duurzame keuzes. “Sommige kinderen zijn ultra duurzaam terwijl anderen graag vlees eten.”
Rob is onderzoeker en veelgevraagd adviseur op het gebied van duurzaam en verantwoord beleggen. “Dat ik daar veel onderzoek naar doe, wil overigens niet zeggen dat ik zelf de meest duurzame persoon van Nederland ben. Ik ben helemaal voor duurzaamheid, maar worstel net als veel mensen met dilemma’s. En in mijn werk ben ik wetenschapper, geen idealist. Ik kijk er neutraal en op basis van feiten naar. Het is wel aardig: toen ik net begon met dit onderwerp te onderzoeken was iedereen kritisch. Nu lijkt het haast wel omgekeerd.”