Formulieren

Als u en uw partner scheiden, moet u samen afspraken maken over hoe u het ouderdomspensioen verdeelt.

Was u getrouwd of had u een geregistreerd partnerschap? Dan geeft u de gemaakte afspraken over de verdeling van uw ouderdomspensioen aan ons door. Ook kunt u afspraken maken over het nabestaandenpensioen. Wilt uw ex-partner afzien van het nabestaandenpensioen? Dan geeft uw ex-partner dat ook zelf aan ons door. Hieronder vindt u de formulieren die u nodig heeft.

Formulier verdeling ouderdomspensioen

Vul het formulier verdeling van ouderdomspensioen in binnen 2 jaar na uw scheiding of beëindiging van uw geregistreerd partnerschap. 

Stuur het formulier naar ons toe. Eventueel samen met een kopie van het echtscheidingsconvenant of beëindigingsovereenkomst. In uw echtscheidingsconvenant of beëindigingsovereenkomst staan de afspraken die u met uw ex-partner heeft gemaakt over de verdeling van uw pensioen. Is de periode van 2 jaar voorbij? Neem dan contact met ons op.

U stuurt deze documenten naar ons via het digitale contactformulier. Of per post.

Formulier afzien nabestaandenpensioen

Uw ex-partner komt meestal in aanmerking voor nabestaandenpensioen, maar kan hier ook van afzien. Of uw ex-partner wel of niet afziet van nabestaandenpensioen kan belangrijk zijn als u later een andere partner krijgt of als u met pensioen gaat.

Het formulier afzien nabestaandenpensioen accepteren wij alleen:

• als het volledig is ingevuld door uw ex-partner en; 

• wordt opgestuurd door de ex-partner met een kopie van zijn/haar identiteitsbewijs.

Heeft u afspraken gemaakt over het afzien van het nabestaandenpensioen in uw echtscheidingsconvenant of beëindigingsovereenkomst? Dan kunt u dat ook naar ons toesturen.

U stuurt deze documenten naar ons via het digitale contactformulier. Of per post.

final-step-b9e06d0b49

Heeft u een vraag?

Neem voor meer informatie contact met ons op via 045 579 62 55. U kunt ons natuurlijk ook mailen. Of stel uw vraag via de chat. We helpen u graag!